Ortalama birim maliyet ne demek?

İçindekiler:

  1. Ortalama birim maliyet ne demek?
  2. Giderler Ürünlere yüklenmelerine göre kaça ayrılır?
  3. Yükleme birimine göre sınıflandırılan gider çeşitleri nelerdir?
  4. Üretim hacmi arttıkça değişmeyen giderlere ne ad verilir?
  5. Üretim giderleri ne demek?
  6. Kısa dönemde firmanın üretim miktarı arttıkça artan maliyetlere ne ad verilir?

Ortalama birim maliyet ne demek?

1.

Giderler Ürünlere yüklenmelerine göre kaça ayrılır?

Giderlerin Ürünlere Yüklenmesine Göre Sınıflandırılması üretilen mamullerle ilişkisi direkt (dolaysız ) veya endirekt ( dolaylı ) olabilir. Olarak sınıflandırılmaktadır. ... Giderleri direkt – endirekt olarak ayırmadaki esas düşünce, giderin üretilen mamul veya hizmetin maliyetine doğrudan doğruya yüklenebilme özelliğidir.

Yükleme birimine göre sınıflandırılan gider çeşitleri nelerdir?

Giderlerin üretim hacmine göre sınıflandırılmasında giderin faaliyet ya da üretim miktarıyla birlikte değişip değişmedikleri dikkate alınır. Giderler; sabit giderler, değişken giderler ve karma giderler olarak sınıflandırılır.

Üretim hacmi arttıkça değişmeyen giderlere ne ad verilir?

Yarı Değişken Giderler: Faaliyet durduğunda tamamen ortadan kalkmayan ancak faaliyet hacmine bağlı olarak artan veya azalan giderlerdir.

Üretim giderleri ne demek?

Genel üretim giderleri, direkt ilk madde ve malzeme direkt işçilik dışında kalani fakat imalatla ilgili olan bütün giderlere denir. Başlıca özellikleri; · Bu giderlerle mamuller arasında doğrudan doğruya bir ilişki yoktur. ... Genel üretim gideri bütçeleri, gider yerlerine göre düzenlenmelidir.

Kısa dönemde firmanın üretim miktarı arttıkça artan maliyetlere ne ad verilir?

Toplam Maliyet: Kısa dönemde firmanın üretimde kullandığı hem sabit hem de değişir maliyetlerin toplamıdır. Üretim miktarı arttıkça toplam maliyet değişir maliyetlerin seyrine paralellik göstermektedir. Toplam maliyet eğrisi üretimin sıfır olduğu nokta da vardır ve burada sabit maliyetlere eşittir. (Şekil - 68).