Antalya Kurşunlu Şelalesi Nasıl Gidilir?

İçindekiler:

  1. Antalya Kurşunlu Şelalesi Nasıl Gidilir?
  2. Kurşunlu şelalesinde piknik yapılır mı?
  3. Düden Şelalesi saat kaça kadar açık?
  4. Kurşunlu şelalesine otobüsle nasıl gidilir?
  5. Kurşunlu Şelalesi hangi semtte?
  6. Düden Şelalesi'nde piknik yapılır mı?
  7. Düden Şelalesi Milli Park mıdır?
  8. Kurşunlu Şelalesi nasıl bir yerdir?
  9. Manavgat Şelalesi ücretli mi?
  10. Düden Şelalesi hafta sonu açık mı?
  11. Düden Şelalesi Kepez hangi Otobüs gider?
  12. Kurşunlu Şelalesi kaç metredir?

Antalya Kurşunlu Şelalesi Nasıl Gidilir?

Kurşunlu Şelalesi Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunmaktadır. Işıklar'dan Meydan yönüne giden ANTRAY'a binerek Meydan durağında ininiz. Buradan 519, 524, 524A numaralı otobüslerden birine aktarma yaparak Kurşunlu Şelalesi durağında indiğinizde Kurşunlu Şelalesi'ne ulaşabilirsiniz.

Kurşunlu şelalesinde piknik yapılır mı?

🍽Adeta saklı cennet gibi olan Kurşunlu Şelalesi içerisinde piknik yapma imkanı bulunuyor. Yerde ateş yakmak yasak ancak ayaklı mangal takımlarını kullanan ziyaretçiler var.

Düden Şelalesi saat kaça kadar açık?

Yaz aylarında 08:00-19:30 arasında, kış aylarında ise 08:00-18:00 arasında ziyaret edip bu eşsiz doğal güzelliği görebilirsiniz. Giriş Ücreti 2020: kişi başı 5 TL. Şelale mesire alanı içerisinde yer aldığı için bu 5 lirayı ödedikten sonra piknik alanı için ayrıca ücret ödemenize gerek yoktur.

Kurşunlu şelalesine otobüsle nasıl gidilir?

Antalya şehir merkezinden park alanında belediye otobüsleri ve minibüslerle gidilebiliyor. Her saat başı 524, 524 A, MK80, MK81, 519 nolu belediye otobüsleri ile 2 nolu minibüs hatlarını kullanılarak park alanına ulaşım mümkün.

Kurşunlu Şelalesi hangi semtte?

Tilki, tavşan, yaban domuzu, yarasa, sincap, ağaçkakan, ibibik bu hayvanlardan bazılarıdır. Bunun dışında göletlerde de farklı formlarda canlılar yaşamaktadır. Kurşunlu Şelalesi Nerededir, Hangi Bölge ve İldedir? Kurşunlu Şelalesi Antalya Aksu'da bulunur.

Düden Şelalesi'nde piknik yapılır mı?

Yukarı Düden Şelalesi'nde Piknik Burası aynı zamanda mesire alanı. Yanınıza yiyecek-içeceğinizi alarak ağaçların altına yerleştirilmiş olan masalarda piknik yapabilirsiniz. Şelale içerisinde kahvaltı yapabileceğiniz restoranlar da mevcut.

Düden Şelalesi Milli Park mıdır?

Antalya'ya yaklaşık 7 km Varsak Belediyesi'ne 1 Km mesafede cennetten akan bir doğa harikasıdır. Düden Şelalesi Antalya'nın en güzel şelalelerinden biridir.

Kurşunlu Şelalesi nasıl bir yerdir?

Kurşunlu Şelalesi'ne su 18 metre yükseklikten dökülmekte ve küçük şelaleciklerle 7 adet küçük gölet birbirine bağlanmaktadır. Kurşunlu Şelalesi 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalmaktadır. Bu alan 1986 yılında park haline getirilerek ziyarete açılmıştır. Şelale ve piknik yeri 33 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.

Manavgat Şelalesi ücretli mi?

Şelaleye giriş için; 10 TL gibi bir ücret ödemeniz gerekecek. Her ne kadar bazı ziyaretçiler bu ücrete karşı çıksa da bölgenin temizliği ve bakımından dolayı girişte bu ücret talep edilmektedir. Not: Giriş ücreti sezona göre ufakta olsa değişkenlik gösterebilir.

Düden Şelalesi hafta sonu açık mı?

Düden Şelalesi Ziyaret Saatleri Düden Şelalesi, haftanın her günü ziyarete açık olup, açılış kapanış saatleri yaz ve kış dönemine göre değişkenlik gösterebiliyor.

Düden Şelalesi Kepez hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Düden Şelalesi yakınından geçiyor: B35, MK80, VF66, VML55A.

Kurşunlu Şelalesi kaç metredir?

Kurşunlu Şelalesi Hakkında Bilgiler Bahsedilen ana şelale 18 metrelik yükseklikten dökülmektedir. Nispeten daha küçük şelaleciklerle birlikte meydana gelmiş 7 adet gölet, kurşunlu şelalesinin bütünlüğünü oluşturmaktadır. Gölcükler yaklaşık 6 metre derinliğinde olup 1600 metrekarelik alanı kaplamaktadır.