Hyaluronic acid nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hyaluronic acid nedir ne işe yarar?
  2. C vitamini ve hyalüronik asit nasıl kullanılır?
  3. Hyaluronik asit Collagen Complex nedir?
  4. Hyaluronik asit hangi kremlerde var?
  5. Hyalüronik asit serum ne sıklıkla kullanılır?

Hyaluronic acid nedir ne işe yarar?

Hyalüronik asidin antioksidan ve antibakteriyel özellikleri de var. Antioksidan yanıyla cildi yıpratan etmenlere karşı koruma kalkanı oluşturuyor. Antibakteriyel özelliği ise yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor. Cilt üzerindeki leke ve sivilce tedavisinde kullanılabiliyor.

C vitamini ve hyalüronik asit nasıl kullanılır?

Genel anlamda bakıldığında, C vitamini serumlarını cildinizi temizledikten ve tonik uyguladıktan sonra, nemlendiriciden önce kullanabilirsiniz. C vitamini serumundan elinize birkaç damla alıp, parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz.

Hyaluronik asit Collagen Complex nedir?

Hyalüronik asit cildin ve dokuların iyi yağlanmasına, nemli kalmasına yardımcı olan bir maddedir. Aynı zamanda bir nemlendiricidir. Çevreden nem alan ve ciltte nemlenmeyi artıran bir cilt bakım bileşenleri kategorisidir. Özellikle ciltte, eklemlerde ve gözde yüksek konsantrasyonlarda bulunur.

Hyaluronik asit hangi kremlerde var?

Hyalüronik Asit İçeren Ürünler
  • Vichy Mineral 89% Mineralizing Water + Hyaluronic Acid.
  • Institut Esthederm Intensive Hyaluronic Cream.
  • Filorga Supreme Multi Correction Night Mask.
  • Skinceuticals HA Intensifier Multi Functional Serum.

Hyalüronik asit serum ne sıklıkla kullanılır?

Krem ve serum formundaki çoğu cilt bakım ürünlerinin ana maddesi Hyalüronik asittir. Cilt bakımında kullandığımız Hyalüronik asit kremler, günlük kullanım durumunda; cildinizi gözle görülür şekilde güzelleştirecektir. Hyalüronik asit serumlar ise mevsim geçişlerinde sabah ve akşam cilde uygulanırsa daha yararlı olur.