170 nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. 170 nasıl ulaşabilirim?
  2. Sgk'ya ihbar nasıl yapılır?
  3. 170 işkur başvuru nasıl yapılır?
  4. Maaş alamayan işçi ne yapmalı?

170 nasıl ulaşabilirim?

-ALO 170 hattını aradığınızda yanınızda kimliğinizin bulunması işlem hızlılığı açısından önem taşır. - ALO 170 hattını aramanız halinde, adınıza bir başvuru oluşturulmakta ve başvuru takip numarası verilmektedir. 3 iş günü sonra tekrar arayarak başvurunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Sgk'ya ihbar nasıl yapılır?

Sigortasız işçi çalıştıran işvereni, SGK tarafından kurulan ALO 170 hattından şikayet etmek mümkündür. Şikayetin ardından kurumun denetiminin yapılması için iş yeri unvanı, açık adres ve sigortasız çalıştırılan kişilerin kimlik bilgileri verilmelidir.

170 işkur başvuru nasıl yapılır?

1) İlan şartlarını taşıyan adaylar; ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde esube.iskur.gov.tr internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvurular yapılabilir.

Maaş alamayan işçi ne yapmalı?

Ücreti ödenmeyen işçi iş sözleşmesini feshetse dahi kıdem tazminatıyla birlikte hak kazandığı ücretleri de alabilecek, bunlar için hukuki işlem yapabilecektir. Maaşını alamayan işçilerin hak kaybına uğramaması için iş avukatı ile iletişime geçmeleri daha sağlıklı olacaktır.