Serbest muhasebeci Mali Müşavirler için mesleğe girişine özel şartları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Serbest muhasebeci Mali Müşavirler için mesleğe girişine özel şartları nelerdir?
  2. Muhasebe meslek mensubu olmanın genel şartları nelerdir?
  3. Serbest muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı kim tarafından yapılır?
  4. Aşağıdakilerden hangisi meslek mensubu olabilmenin genel şartıdır?
  5. Kimler Serbest muhasebeci olur?

Serbest muhasebeci Mali Müşavirler için mesleğe girişine özel şartları nelerdir?

Mali Müşavir olmak için, üniversitelerin işletme, muhasebe, iktisat, maliye, hukuk, kamu yönetimi gibi bölümlerinden lisans mezunu olup mesleki yeterlilik sınavlarından başarı ile geçildiğinde 3 yıllık staj yapılarak mesleğe adım atılmaktadır. Her aşama başarı ile tamamlandıktan sonra ruhsat alınır.

Muhasebe meslek mensubu olmanın genel şartları nelerdir?

GENEL ŞARTLAR: a) T.C. vatandaşı olmak (yabancı serbest muhasebeci malî müşavirler hakkındaki hüküm saklıdır). b) Medenî hakları kullanma ehliyetine sahip bulunmak. c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

Serbest muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavı kim tarafından yapılır?

Madde 7-Serbest muhasebeci malî müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır. Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2'si (5786 sayılı Kanunun 1'inci maddesi ile değişen şekli, Yürürlük: 26.07.2008)Maliye Bakanlığını (*) temsil eder.

Aşağıdakilerden hangisi meslek mensubu olabilmenin genel şartıdır?

3568 sayılı Yasanın 4. maddesinin (b) bendi ile medeni hakları kullanma ehliyetine (fiil ehliyeti) sahip bulunmak meslek mensubu olabilmenin genel şartları arasında sayılmıştır. Medeni hakları kullanma ehliyeti, insanın sahip olduğu hakları kullanmada ve borç altına girmede bağımsızca hareket edebilmesi yeteneğidir.

Kimler Serbest muhasebeci olur?

Ön lisans seviyesinde öğrenim görmüş olanlar ile ticaret liseleri ve maliye meslek liselerinden mezun olanlar, staj şartını yerine getirmiş olmaları halinde, sınav şartı aranmaksızın sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışırlar.