Beyaz Tişörtteki yağ lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Beyaz Tişörtteki yağ lekesi nasıl çıkar?
  2. Kumastaki yağ lekesi nasil cikar?
  3. Alçı duvar lekesi nasıl çıkar?
  4. Yağ kaçakları nasıl temizlenir?
  5. Polyester kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?
  6. Koyu renkli giysilerde yağ lekesi nasıl çıkar?
  7. Kıyafetten siyah yağ lekesi nasıl çıkar?

Beyaz Tişörtteki yağ lekesi nasıl çıkar?

En etkili yöntemlerden biri yağ lekesine tuz serpmektir. Biraz bekledikten sonra bulaşık deterjanıyla yıkayabilirsiniz. Diğer bir yöntem ise karbonat dökerek diş fırçası ile fırçalamanız olacaktır. Sonrasında lekenin üzerine leke çıkarıcı uygulayın ve 1-2 dakika kadar bekletin.

Kumastaki yağ lekesi nasil cikar?

Yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağı, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Yeni oluşan yağ lekesinin üzerine kurumadan pudra serpiştirin.

Alçı duvar lekesi nasıl çıkar?

Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.

Yağ kaçakları nasıl temizlenir?

WD-40 Özel Yağ Giderici, motorunuzdaki pisliği ve yağı yutarak işlev görür. Motor ne kadar kirliyse WD-40'ın sihrine o kadar uzun süre maruz bırakılması gerekecektir. Temel kural olarak, ürünü ovalamadan önce motorunuzun durumuna bağlı olarak motorunuzun yüzeyinde yaklaşık 3-5 dakika kalmasını bekleyin.

Polyester kumaştan yağ lekesi nasıl çıkar?

Polyesterden leke çıkarmak için:
  1. Giysinizin kumaş ve rengine uygun bir Persil deterjan seçin.
  2. Fazla katı maddeyi fırçalayın veya kazıyın.
  3. Sıvıların üstüne temiz bir bez kapatıp mümkün olduğunca çekin.
  4. Lekeli bölgeyi ön işleme tutun.
  5. Kullanma etiketine göre mümkün olan en yüksek sıcaklıkta yıkayın.
Daha fazla öğe...

Koyu renkli giysilerde yağ lekesi nasıl çıkar?

Koyu renkli ürünler için bulaşık deterjanı kullanmak kumaşın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir. Yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağı, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz.

Kıyafetten siyah yağ lekesi nasıl çıkar?

Karbonatı yine kuru ve temiz bir diş fırçası yardımıyla lekenin üzerine yedirmelisiniz. Karbonat kurumuş yağ lekesinin içine nüfuz edecek ve topaklanmaya başlayacaktır. Leke neredeyse görünmez hale gelene kadar fırçalamaya devam etmeli ve ardından görevi yine çamaşır makinenize devretmelisiz.