Ikindi namazı en geç saat kaça kadar kılınır?

İçindekiler:

  1. Ikindi namazı en geç saat kaça kadar kılınır?
  2. İkindi namazına yarım saat kala öğle namazı kılınır mı?
  3. Ikindi vaktinde öğle namazının kazası kılınır mı?
  4. Öğle namazı ne zaman kazaya kalır?

Ikindi namazı en geç saat kaça kadar kılınır?

İkindi namazı için son vakit güneşin batışından hemen öncesi olmaktadır. Fakat bir mazeret bulunmuyor ise namazı bu ana kadar geciktirmemek en doğrusudur.

İkindi namazına yarım saat kala öğle namazı kılınır mı?

Bu kapsamda öğlen namazını kılacak olan bir kişi ikindi vakti girinceye kadar öğlen namazını kılabilir. İkindi namazı vakti girdiğinde ise öğlen namazı vakti sona ermiş olmaktadır. Bu yüzden ikindi namazı vakti girmeden öğlen namazının kılınmış olması gerekmektedir.

Ikindi vaktinde öğle namazının kazası kılınır mı?

Örneğin, öğle namazını kaçıran biri ikindi namazını kıldıktan sonra öğle namazının kazasını yapabilir. Bu şekilde tüm vakit namazlarının kazası yapılarak farz ibadet yerine getirilmiş olur. 5 vakit olan farz namazların vaktinde kılınması eda, vaktinden sonra kılınması ise kaza olarak tanımlanmaktadır.

Öğle namazı ne zaman kazaya kalır?

Kaza namazını kılmak için belirli bir zaman bulunmamaktadır. Öğle namazının zamanını kaçıran kişiler kazasını kılabilmek için kerahet vakitleri dışında gün içerisinde kılınabilmektedir. Bu nedenle öğle namazını kaçıran kişilerin öğle vaktinde kaza namazını kılması gerekir gibi bir şey bulunmamaktadır.