Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?
  2. Gürültü yasağı saat kaçta başlar?
  3. Üst komşu nereye şikayet edilir?
  4. Gürültü suç mu?
  5. Gürültü yapan komşu için ne yapılabilir?
  6. Ses yapma cezası kaç TL?
  7. Yüksek ses suç mu?

Rahatsız eden komşuyu nereye şikayet edebilirim?

Komşunuz sürekli olarak sizi rahatsız ediyorsa belediye gürültü şikayet hattı üzerinden şikayette bulunabileceğiniz gibi gürültü yapan komşu şikayet dilekçesi yazarak adresinizin bağlı olduğu Sulh Hukuk Mahkemesi üzerinden dava açmanız da mümkündür.

Gürültü yasağı saat kaçta başlar?

Apartman gürültü saatleri Haberi Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Üst komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor.

Gürültü suç mu?

Gürültü yapmak suç ve yasaktır. Cezası bulunur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevreyi kirletenler, gürültü yapanlar için genelge hazırlanmıştır. ... Gürültüye sebebiyet veren, uyarılara kulak asmayan kişilere Kabahatler Yasası kapsamında para cezası kesilir.

Gürültü yapan komşu için ne yapılabilir?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda işe yaramadıysa, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak ...

Ses yapma cezası kaç TL?

Gürültü Yapmanın Cezası Nedir? 2872 Sayılı Çevre Kanunu uyarınca gürültü kirliliğine sebep olan kişilere 2021 yılında 1.594 TL idari para cezası uygulanır. Gürültü yapan işletmeler için bu ceza 16.082 TL'dir.

Yüksek ses suç mu?

Apartman yönetmeliğine göre akşam 19.00 sabah 07.00 arası yüksek ses yapmak yasak. Mesela mutfakta, yatak odasındasınız komşudan bir ses geliyor, bunun desibel oranı 35'dir. Bunu geçtiği anda suç. ... Böyle bir ses yaparsanız yaptırımlara maruz kalırsınız.