Depremde revize ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Depremde revize ne anlama gelir?
  2. Deprem analizinde ilksel ne demek?
  3. Deprem ne terimi?
  4. Kandilli Rasathanesi revize ne demek?
  5. Kandilli Rasathanesi ilksel ne demek?
  6. Deprem nasıl oluşur AFAD?

Depremde revize ne anlama gelir?

revize deprem hakkında açıklama: İlksel demek ilk veriler ile hesaplanmış demektir. Revize ise değerlendirmesi yapıldıktan sonra daha net olarak hesaplanmış sonuç demektir.

Deprem analizinde ilksel ne demek?

İlksel demek ilk veriler ile hesaplanmış deprem demektir. Revize ise değerlendirmesi yapıldıktan sonra daha net olarak hesaplanmış sonuç demektir.

Deprem ne terimi?

Yer kabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına "deprem" denir.

Kandilli Rasathanesi revize ne demek?

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremleri otomatik olarak sisteme girmektedir. İlksel depremlere ilişkin yeni veriler değerlendirildikten sonra, sistemdeki ilksel deprem verilerinin güncellenmesiyle revize deprem verileri girilmiş olur.

Kandilli Rasathanesi ilksel ne demek?

İlksel deprem, yaşanan depreme ilişkin ilk veriler olarak ifade edilir. Depremler genelde sismograflar tarafından ölçülen ilk verilere göre otomatik olarak sisteme girilir. İlksel depremler uzmanlar tarafından henüz incelemesi yapılmayan, revize edilmeyen depremlerdir.

Deprem nasıl oluşur AFAD?

İtilmekte olan bir levha ile bir diğer levha arasında sürtünme kuvveti aşıldığı zaman bir hareket oluşur. Bu hareket çok kısa bir zaman biriminde gerçekleşir ve şok niteliğindedir. Sonunda çok uzaklara kadar yayılabilen deprem (sarsıntı) dalgaları ortaya çıkar.