Ehliyet yenileme süresi geçerse ne olur?

İçindekiler:

  1. Ehliyet yenileme süresi geçerse ne olur?
  2. Eski ehliyet değişim süresi ne kadar?
  3. Yeni tip sürücü belgesi süresi doldu ne yapmalıyım?
  4. Eski ehliyetler en son ne zaman değişecek?
  5. Eski ehliyet nasıl yenilenir?
  6. Eski ehliyetler nasıl değiştirilir?

Ehliyet yenileme süresi geçerse ne olur?

Sadece testi geçenlerin ehliyeti yenilenecek. Bu şekilde değiştirilen sürücü belgelerinden harç alınmayacak. Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesiyle araç kullananların belgesi geri alınacak ve 343 TL idari para cezası uygulanacak.

Eski ehliyet değişim süresi ne kadar?

"01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022'ye kadar ...

Yeni tip sürücü belgesi süresi doldu ne yapmalıyım?

Ehliyet yenileme işlemleri nüfus müdürlüklerinde gerçekleştirilmektedir. Eski tip ehliyetlerini yeni dijital ehliyetler ile değiştirmek isteyenlerin, devlet tarafından verilen süre içerisinde yenileme işlemlerinin tamamlanması için ilgili kurumlara gitmeleri gereklidir.

Eski ehliyetler en son ne zaman değişecek?

Yeni tip çipli ehliyete geçmek için tanınan süre 31 Aralık 2020'de doluyordu. Ancak bu süre daha önce uzatıldı. tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen süre 31 Aralık 2022'de sona erecek.

Eski ehliyet nasıl yenilenir?

Sürücüler https://randevu.nvi.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak veya ALO 199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri çağrı hattından kolay ve hızlı bir şekilde ehliyet yenileme randevusu alabilir. Ehliyet yenileme başvurusunun, sürücünün ikamet ettiği ilçenin nüfus müdürlüğünden alınması zorunluluğu yoktur.

Eski ehliyetler nasıl değiştirilir?

Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz.