Yoğurt çok Mayalanırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Yoğurt çok Mayalanırsa ne olur?
  2. Mayalanmış yoğurt ne zaman dolaba konur?
  3. Cıvık tutan yoğurt ne yapılır?
  4. Yoğurt nasıl sertleşir?

Yoğurt çok Mayalanırsa ne olur?

Eğer daha fazla mayalanırsa yoğurt sulanır ve daha sıvı bir hal alır. Mayalandıktan sonra yoğurdun dinlenmesi için 1 gün buzdolabında bekletilebilir. Bu sayede daha kıvamlı bir yoğurt haline gelecektir” diyor.

Mayalanmış yoğurt ne zaman dolaba konur?

Gelelim son aşamaya... Temiz bir sofra bezini, yoğurdun mayalandığı tencerenin üstüne örtüp 5 saat süreyle mayalanmaya bırakın. 5 saat sonra kapağını açın. Yoğurdun ekşimemesi için, fazla bekletmemeye dikkat edin. Soğumasının ardından dolaba koyun ancak üstünü kapatmayın, ertesi gün kapatın.

Cıvık tutan yoğurt ne yapılır?

Geniş bir kaba sıcak su koyup içerisine mayalanmamış sütün bulunduğu tencereyi koyalım. Bir kaç saat beklettikten sonra buzdolabın da 4-5 saat dinlendirelim ve yoğurdumuz hazır. Bu şekilde de yoğurdunuz istediğiniz gibi mayalanmamış ise yine de sütü israf etmeyin, çökelek yapın.

Yoğurt nasıl sertleşir?

Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.