Duvar balığı böceği nasıl yok edilir?

İçindekiler:

  1. Duvar balığı böceği nasıl yok edilir?
  2. Gümüş böceği ne zaman çıkar?
  3. Evdeki böcekleri ne öldürür?
  4. Dantel Boceginden nasil kurtulunur?

Duvar balığı böceği nasıl yok edilir?

Nem böceğini yok etmek için sedir yağını su ile karıştırıp evinizdeki çatlak ve yarıklara püskürtün. Nem böceği yani gümüşçün (gümüş böceği) lavanta kokusunu da sevmez. Lavanta yağını da sulandırarak püskürtebilirsiniz. Yerlerin limon kokusu ile temizlenmesi de gümüş böceğini rahatsız edecektir.

Gümüş böceği ne zaman çıkar?

Gümüş Böceği İstilasının Belirtileri Halk arasında beyaz nem böceği olarak da isimlendirilen gümüşçün böceklerinin istilasını tespit etmek sandığınızdan daha zor olabilir. Çünkü gümüş böcekleri genellikle gece ortaya çıkar ve gün içerisinde pek görünmezler.

Evdeki böcekleri ne öldürür?

Evinizi istila eden böcekleri öldürmeden yok etmek için; acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. Bunları evinizde ulaştığı noktalara, eşiklere, kuytu kenar alanlara ve süpürgelikleri sizin için sıraladığımız malzemeleri koyarak böceklerden kurtulabilirsiniz.

Dantel Boceginden nasil kurtulunur?

Bir kere gittiklerinde, bitkinin dantel böceklerine karşı doğal bir savunması olmaz ve bir örümcek akarı problemi yaşayabilirsiniz. Bunun yerine, böcek öldürücü sabun, neem yağı veya dar aralıkta yağ kullanın. İki hafta aralıklarla bitkiye bu böcek ilaçları ile püskürtün.