Basketbolda potadan geri gelen topu yakalama işlemine ne ad verilir?

İçindekiler:

  1. Basketbolda potadan geri gelen topu yakalama işlemine ne ad verilir?
  2. Basketbol yarı saha kuralı nedir?
  3. Pota Ölçüleri Nedir?
  4. Geri pas olunca ne olur?
  5. Geri pas kuralı nasıl?
  6. Pota arkasına ne denir?

Basketbolda potadan geri gelen topu yakalama işlemine ne ad verilir?

Rebound: Maç esnasında atılan şut potadan dönerse rakip takım topu ele geçirmeye çalışır. Bu harekete “Rebound” adı verilir.

Basketbol yarı saha kuralı nedir?

Topu kazanan takımın karşı yarı sahaya geçmek için 8, hücum organize etmek ve sayı atışı yapmak için 24 saniyelik bir süresi bulunuyor. 24 saniye içinde hücum tamamlanmazsa süre doluyor ve top karşı takıma geçiyor. Eğer sayı atışı yapılır ama top çembere değmezse 24 saniyelik süre işlemeye devam ediyor.

Pota Ölçüleri Nedir?

Basketbol potası, basketbolda top ile basket atılan çember dairedir. Basketbol potası çemberinin çapı 45 cm ve çemberin saha içine girintisi 1,20 metredir. Yerden yüksekliği 10 feet yani yaklaşık 3,05 metredir, NBA'da da bu yükseklik aynıdır. Topun çarptığı levhaya panya adı verilir.

Geri pas olunca ne olur?

kaleciye pas
  1. 1992 avrupa futbol şampiyonası sonucunda getirilen, kalecinin kendi takım arkadaşının bilinçli olarak ayağıyla verdiği pası ve taçtan gelen topları eliyle tutamaması kuralıdır. ...
  2. fenerbahçeli oyuncuların sık sık yaptığı şey. ...
  3. (bkz: geri pas) ...
  4. uzerinde dusunulmesi gereken bir durumdur.
Daha fazla öğe...

Geri pas kuralı nasıl?

Normal şartlarda bir oyuncunun diziyle veya kafasıyla kaleciye geri pas vermesinde bir sakınca yoktur. ... Bir futbolcu kramponun ayağı kaplayan bölümün her hangi bir yeriyle; örneğin ayağın içiyle veya üstüyle topu atar ve bu top hiç bir rakip oyuncuyla temas etmeden doğrudan kalecisine gidiyorsa bu kaleciye pastır.

Pota arkasına ne denir?

“Backboard” olarak da geçen, pota çemberinin arkasında yer alan kare alan. Bu kareye çarptırılarak giren atışlara “panyalı şut” denmektedir. Hücum oyuncusunun hızlı bir şekilde potaya doğru hareketlenmesi, “penetre etmesi”.