Türkçe öğretim programları nedir?

İçindekiler:

  1. Türkçe öğretim programları nedir?
  2. Türkçe dersi öğretim programında hangi değerler yer almaktadır?
  3. Kazanım nedir ne demek?
  4. Eğitim programı ne demek?
  5. Türkçe öğretiminin amaçları nelerdir?
  6. Ders Öğretim Programı Nedir?
  7. Okuma kazanımlarında kaç alt başlık vardır?
  8. Ana dili eğitiminin temel hedefleri nelerdir?
  9. Türkçe Öğretimi sorunları nelerdir?
  10. Öğretim programlarının amaçları nedir?

Türkçe öğretim programları nedir?

Türkçe Dersi Öğretim Programı, öğrencilerin hayat boyu kullanabilecekleri dinleme/izleme, konuşma, okuma ve yazma ile ilgili dil becerilerini ve zihinsel becerileri kazanmaları, bu becerileri kullanarak kendilerini bireysel ve sosyal yönden geliştirmeleri, etkili iletişim kurmaları, Türkçe sevgisiyle, istek duyarak ...

Türkçe dersi öğretim programında hangi değerler yer almaktadır?

Öğretim programlarında yer alan “kök değerler” şunlardır: adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik.

Kazanım nedir ne demek?

Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).

Eğitim programı ne demek?

Eğitim programı; bireyde istendik değişmeler oluşturmak için girişilecek her türlü etkinliği içeren tasarımdır. Eğitimde hedeflere/ kazanımlara ulaşmak için yapılacak etkinlikler dizgesidir. Bireyin okul içi ve okul dışı planlı tüm eğitim etkinliklerini içine alan öğrenme yaşantıları planıdır.

Türkçe öğretiminin amaçları nelerdir?

Türkçe Öğretiminin Genel Amaçları: Öğrencilerin; Dinleme, konuşma, okuma, yazma, görsel okuma ve görsel sunu dil becerilerini geliştirmek, Türkçeyi sevmelerini, doğru ve etkili kullanmalarını sağlamak, ... Metinler arası düşünme becerilerini geliştirerek söz varlığını zenginleştirmek.

Ders Öğretim Programı Nedir?

Öğretim programı, öğrenene okulda ya da okul dışında kazandırılması planlanan bir dersle ilgili öğrenme yaşantıları düzeneğidir. ... İstendik davranışların gerçekleşmesi için davranışların ders düzeyinde planlanması ve uygulanması olan öğretim programı, belirlenenlerin nasıl uygulanacağının düzenlenmesiyle de ilgilidir.

Okuma kazanımlarında kaç alt başlık vardır?

Okuma öğrenme alanındaki kazanımlar anlama, akıcı okuma ve söz varlığı olmak üzere üç alt grupta yapılandırılmıştır.

Ana dili eğitiminin temel hedefleri nelerdir?

Anadili öğretiminin genel amacı, “okuma kültürü edinmiş, dü- şünen, duyarlı bireyler yetiştirmektir.” Bu amaca ulaşabilmek için de zengin uyaranlı öğrenme ve öğretme süreçlerinde, öğrenciler daha çok duymaya ve düşünmeye yöneltilmeli; üstlendikleri bu sorumlulukla duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü olarak anlat- ma ...

Türkçe Öğretimi sorunları nelerdir?

Bu çalışmada sırasıyla “Türkçenin özensiz ve yanlış kullanımı, yabancı sözcük kullanımı/yabancı dil tutkusu ya da özentisi, Öğretmen faktörü, öğretmen yetiştirme programlarındaki sıkıntılar, Türkçe öğrenimi ve öğretimindeki yetersizlikler” karşılaşılan en yaygın sorunlar olarak belirtilmiştir.

Öğretim programlarının amaçları nedir?

Öğretim programları öğrencilerin her bir sınıf seviyesinde ulaşmaları gereken bilgi ve beceri düzeyini belirten öğrenme hedeflerini de ortaya koyar. Böylece öğretmene eğitsel liderliğinde yol gösterirken, velilere de çocuklarından neler beklemeleri gerektiği konusunda rehberlik yapar.