Aile eğitimi konuları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Aile eğitimi konuları nelerdir?
  2. Ülkemizde uygulanan aile eğitimi programları ile kaç aileye ulaşılmıştır?
  3. Aile eğitimi nedir aile eğitimi niçin önemlidir?
  4. Yüzyüze eğitim yolu ile sunulan aile eğitim Programı Nedir?
  5. Aile eğitim programları nedir?
  6. Aile eğitim programları nasıl uygulanır?
  7. Aile eğitimi uygulamaları nelerdir?
  8. Aile Çocuk eğitim Programı Nedir?
  9. Portage aile eğitim Programı Nedir?
  10. Aile eğitimi kimleri kapsar?

Aile eğitimi konuları nelerdir?

Aile eğitim etkinlikleri; çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, davranış yönetimi, iletişim, beslenme, ruh sağlığı gibi konularda ailelerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik sistemli ve planlı çalışmalardır.

Ülkemizde uygulanan aile eğitimi programları ile kaç aileye ulaşılmıştır?

Yaygınlık- 0-4 yaş Anne-Çocuk Eğitimi Programı 1993-2003 yılları arasında öğretmen ile uygulanmış 28.854 anneye eğitim verilmiştir. Türkiye genelinde 282 Halk Eğitimi Merkezinde ve 33 ilde uygulanan Benim Ailem Aile ve Çocuk Eğitimi Programına 2006 yılı itibariyle 20.000 aile katılmıştır. (MEB, 2008).

Aile eğitimi nedir aile eğitimi niçin önemlidir?

Etkililiği ne olursa olsun anne babanın rollerine olan tutumları, kişisel gelişimleri ile ilgili olduğu kadar, anne baba rolüne ilişkin bilgi ve beceri edinilmesi ile ilgilidir. Aile eğitiminin amacı, aile üyelerinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde, gerekli kazanımları elde etmiş şekilde yaşamlarını sürdürebilmesidir.

Yüzyüze eğitim yolu ile sunulan aile eğitim Programı Nedir?

Aile eğitim programlarının amacı; anne-babaların özgüvenini geliştirmek, olumsuz davranışlarını değiştirmek, anne-babaları ve diğer aile üyelerini çocuğun bakımı, gelişimi ve eğitimiyle ilgili konularda desteklemek ve bu yolla ebeveyn-çocuk iletişimini artırmaktır.

Aile eğitim programları nedir?

Aile eğitimi; tüm eğitim kademelerinde bireyin eğitimine katkı sağlamak amacıyla aileye verilecek her türlü rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini içeren bir eğitim sürecidir.

Aile eğitim programları nasıl uygulanır?

Bireysel, grup ya da uzaktan eğitim şeklinde uygulanır. Bireyin yetersizliği, gelişim özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve ailenin ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanır ve uygulanır. Aile eğitim programları ailenin katılımıyla bir yıllığına planlanır ve her yıl yeniden geliştirilerek uygulanır.

Aile eğitimi uygulamaları nelerdir?

Kurumlarda aile eğitimi yaklaşımı iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Birinci uygulama sadece anne-babaların eğitildiği çalışmaları, ikincisi ise anne-babaların çocuklarıyla eğitim kurumuna geldiği çalışmaları kapsamaktadır. Anne babaların eğitildiği program anne-baba eğitimini temel almaktadır.

Aile Çocuk eğitim Programı Nedir?

Düşük maliyetli bir erken çocukluk eğitim programı olan AÇEP, anasınıfına gidemeyen çocukları bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel anlamda destekleyen program, aynı zamanda annenin de kendisini duygusal olarak güvende hissetmesine ve ebeveynlik konusundaki becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor.

Portage aile eğitim Programı Nedir?

Portage Erken Eğitim Programı, 1969 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde yoksul ailelerin çocuklarının gelişimini desteklemek ve araştırmak amacıyla geliştirilmiştir. ... Portage erken eğitim programı gelişim geriliği olan çocuklara uygulanabilmesinin yanı sıra normal gelişim gösteren çocuklara da uygulanabilmektedir.

Aile eğitimi kimleri kapsar?

Kurumlarda aile eğitimi yaklaşımı iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Birinci uygulama sadece anne-babaların eğitildiği çalışmaları, ikincisi ise anne-babaların çocuklarıyla eğitim kurumuna geldiği çalışmaları kapsamaktadır. Anne babaların eğitildiği program anne-baba eğitimini temel almaktadır.