Oto kil ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Oto kil ne işe yarar?
  2. Kil uygulaması nedir?
  3. Araç Temizleme Kili nasıl yapılır?
  4. Pasta cila yapmadan önce ne yapılmalı?
  5. Hare giderici nasıl yapılır?
  6. Araba boyası üzerindeki pas lekesi nasıl çıkar?
  7. Pasta cila öncesi araba yıkanır mı?
  8. Hare giderici nedir nasıl uygulanır?
  9. Pasta cila hare ne demek?
  10. Araba yıkama kaç para?
  11. Arabanın paslı yerleri nasıl temizlenir?
  12. Araba Kaportasındaki pas nasıl çıkar?

Oto kil ne işe yarar?

Otomobil temizliğinde kil, otomobilinizin dış yüzeyini zamanla biriken toz, kir ve dış etmenlere bağlı birtakım parçacıklardan arındırmak için kullanılır. Genellikle boyalı zeminlerde kullanılır ancak cam, fiberglas, plastik ve metal yüzeylerde kullanarak da oldukça iyi sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Kil uygulaması nedir?

Kil, yıkama ile çıkmayan yüzeye yapışmış kuş pisliği, reçine, boya serpmesi, asfalt lekeleri, sanayi atıkları gibi yapışkan kirleri yüzeyden arındırmanıza yardımcı olur.

Araç Temizleme Kili nasıl yapılır?

Uygulamayı Nasıl Yapılır : Kili ve yüzeyi sabunlu su ile ıslatınız. Parça parça uygulama yaptığınız bölümde elinizde bir fıs fıs ile bir yandan sabunlu su ile ıslatarak kili yüzeyde gezdirin. ( ıslatmadığınız yerlerde uygulama yapmayınız ). Tüm araç üzerindeki kalıntıların kilinizde toplandığını göreceksiniz.

Pasta cila yapmadan önce ne yapılmalı?

Cila işlemine başlamadan önce pasta işlemi yapıldığından yüzeyin hiçbir şey kalmayacak şekilde temizlenmesi gerekir. Temizlendikten sonra tamamen kuru olduğuna emin olmak için bezle silinir. Yüzey temizlendikten sonra cila sürülür ve kuruması beklenir.

Hare giderici nasıl yapılır?

Araç hare giderici nasıl yapılır?
  1. Her zaman gölgede ve araç tamamen soğuduğunda hare sökücüyü kullanın. ...
  2. Önceki cila kaplaması yıpranana kadar beklemelisiniz. ...
  3. Aracı araba yıkama solüsyonuyla iyice yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın.
  4. Otomobil kuruduktan sonra, polisaj pedine az miktarda hare temizleyici uygulayın.
Daha fazla öğe...

Araba boyası üzerindeki pas lekesi nasıl çıkar?

Küçük bir pas lekesiyle uğraşıyorsanız, bu yöntem en iyi sonucu verir. Kaba zımpara kâğıdı kullanın ve pas izi kalmayana kadar paslı alana sürün. Yüzeyi iyice temizleyin ve kurulayın, tüm pas izlerini giderin. Bölgeyi astarlayın ve astarın kurumasını bekleyin.

Pasta cila öncesi araba yıkanır mı?

Pasta ciladan sonra araba yıkanabilir. Burada asıl önemli olan aracın nasıl yıkandığıdır. Aynı şekilde boya korumadan sonra da araç yıkanabilir.

Hare giderici nedir nasıl uygulanır?

Hare gidericiler, üst katmanında oluşan ufak çatlaklardan kaynaklanan araba hologram izlerinin içlerini doldurur ve bunları gizler. Bazı durumlarda bu çatlaklar derinse iki veya üç defa uygulama yapmak gerekebilir. Uygun bir ışıkta kontrol ederek, bu çatlakların tamamen kaybolduğuna emin olun.

Pasta cila hare ne demek?

Hare, yanlış yıkamalar, uygulamalar sonucu yüzeyde oluşan örümcek ağı veya hologram diye hitap ettiğimiz yüzey hatalarıdır. Harelerin oluşmasının en büyük nedeni, pasta işleminin polisaj makinesinde yün keçe veya sünger ped ile uyguladıktan sonra ardında bıraktığı dalgalanmalardır.

Araba yıkama kaç para?

Binek otomobiller için oto yıkama ücreti 25-75 TL aralığında bulunuyor. Araba yıkama ücretleri car care istasyonlarında da 60-250 TL aralığında sunuluyor. Örneğin Sonax standart araç yıkama ücretleri 60 TL iken Sonax Seramik araç yıkama ücretleri 250 TL'ye sunuluyor.

Arabanın paslı yerleri nasıl temizlenir?

Kaba zımpara kâğıdı kullanın ve pas izi kalmayana kadar paslı alana sürün. Yüzeyi iyice temizleyin ve kurulayın, tüm pas izlerini giderin. Bölgeyi astarlayın ve astarın kurumasını bekleyin. Astar kuruduktan sonra en az iki kat boya uygulayın, şayet ihtiyaç görüyorsanız son bir kat boya uygulayabilirsiniz.

Araba Kaportasındaki pas nasıl çıkar?

Araba kaportasındaki pasın sökülebilmesi için Özkimsan Endüstri Kimyasalları tarafından OK-151 Pas Sökücü ürün geliştirilmiştir. Pasın oluştuğu alana sıkılır. 10 dakika kadar beklenir. Kesinlikle boyaya zarar vermeden pasın %100 etkili bir şekilde sökülmesini sağlamaktadır.