Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?
  2. Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?
  3. Orkide saksısı kaç lt?
  4. Orkide neden şeffaf saksı?
  5. Orkide toprağı yıkanır mı?

Orkide saksı değişimi ne zaman yapılır?

Eğer orkidenizin kökleri çürümüş veya yanlış gübreleme yaptıysanız o halde saksı değişimi yapmalısınız. Orkidenizin çiçekleri döküldükten sonra saksı değişimi yapmalısınız. Saksı değişiminden 2-3 gün önce çiçeğinizi sulayarak orkidenin saksısından kolaylıkla çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Mini Orkide saksısı nasıl olmalı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir. Kökler uzun süre suyun içinde kaldığı takdirde çürümeye ve bitkinin ölümüne neden olur.

Orkide saksısı kaç lt?

Orkide saksısı 1.6 lt Şeffaf.

Orkide neden şeffaf saksı?

Orkideler epifit bitki türleridir. Bu sebeple yapraklarının olduğu gibi köklerinin de ışığa ihtiyacı olmaktadır. Bu cins orkidelerde şeffaf saksı kullanımı bitkinin köklerinin ışık görmesine olanak sağlayacak ve orkidemizin sağlıklı yetişmesine yardımcı olacaktır.

Orkide toprağı yıkanır mı?

Ağaç kabuklarına göre daha geç bozulan ve hava geçirgenlikleri yüksek olan bir orkide toprağı malzemesidir. Kullanılmadan önce iyice yıkanmalı ve içeriğindeki tuzdan kurtulunmalıdır.