Epileptik ilaç nedir?

İçindekiler:

  1. Epileptik ilaç nedir?
  2. Epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?
  3. Semptomatik epilepsi ne demek?
  4. Epileptik spazm nedir?
  5. Epilepsi ilacı neden verilir?

Epileptik ilaç nedir?

Antiepileptik ilaçlar (AEİ), epilepsi için başlıca tedavidir. Aşırı elektrik aktivitesi nedeni ile nöbetlere yol açan, beyin hücrelerindeki kimyasal dengesizliği düzeltmek üzere tasarlanmışlardır. Bazıları henüz tam olarak anlaşılamamış olmakla birlikte, bu ilaçlar farklı şekillerde etki göstermektedir.

Epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlar nelerdir?

Tedavide kullanılan başlıca ilaçlar fenobarbital, fenitoin, epixx, depakin, epitam, karbamazepin, valproik asit ve ethosüksimiddir.

Semptomatik epilepsi ne demek?

Semptomatik epilepsi “beynin bilinen bir lezyonu ya da bir hastalığına sekonder gelişen epilepsileri” olarak tanımlanmaktadır. Semptomatik epilepsilerin büyük bir kısmında nöbetler fokaldir ve esas olarak nöbetin ilk semptomu genellikle kaynaklandığı anatomik yeri işaret eder.

Epileptik spazm nedir?

Epileptik spazm, proksimal ve gövde kaslarının aniden fleksiyonu ekstansiyon veya hem fleksiyon hem ekstansiyon yapması ile karakterize bir nöbet tipidir. Spasmlar fokal veya jeneralize başlangıç göstermesine bağlı olarak simetrik, asimetrik veya unilateral olabilir.

Epilepsi ilacı neden verilir?

Epilepsi hastalarının çoğu anti-epileptik denilen epilepsi ilaçları yoluyla tedavi edilebilir. İlaçlarla nöbetlerin durdurulması amaçlanır. Bu nedenle ilaçların düzenli olarak kullanımı önemlidir. İlaç tedavisi, hastaların büyük bir bölümünde etkili olmasına rağmen, kimi hastalarda beklenen etkiyi sağlayamayabilir.