Nasır kaç günde iyileşir?

İçindekiler:

  1. Nasır kaç günde iyileşir?
  2. Nasır alınmazsa ne olur?
  3. Nasır alma Hangi bölüm?
  4. Nasır ilerlerse ne olur?

Nasır kaç günde iyileşir?

Nasır kremlerinin ise sertleşmiş bölgeyi yumuşatma ve soyma özelliği bulunmaktadır. Çok ilerlemiş vakalarda ise nasırın alınması gerekebilir. Çok kalınlaşmış ve sertleşmiş nasırların tedavisinde önce o bölge çeşitli kremler ve ilaçlarla 7-10 gün boyunca yumuşatılmaktadır.

Nasır alınmazsa ne olur?

Özellikle aşırı kilolu kişilerde, yanlış ayakkabı giyenlerde ve yanlış basanlarda ayak altlarında geniş nasır plakları oluşur. Tedavi edilmezse zamanla deri kuruluğu ve derin çatlakların oluşumuna sebep olur. Daha da ilerlerse ağrılara ve bakterilerin gelişiyle ilave enfeksiyona sebep olabilir.

Nasır alma Hangi bölüm?

Yukarıda belirtilen yöntemlerle de sonuca ulaşılamadığı takdirde son olarak cerrahi yöntem önerilir. Nasır tedavisi için Dermatoloji (cildiye) birimine gidilmelidir.

Nasır ilerlerse ne olur?

Nasır tedavi edilmezse giderek büyür ve hasta için yaşamı oldukça zorlaştırabilir. Nasır tedavi edilmezse giderek büyür ve hasta için yaşamı oldukça zorlaştırabilir. Özellikle ayak bölgesinde kökleşen nasır yürürken, kişinin iş hayatında ve özel yaşamında zorluklara neden olabilir. Çünkü nasır ağrılı bir oluşumdur.