Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kimler alabilir?
  2. Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikası nasıl alınır?
  3. MEB Onaylı aile Danışmanlığı Sertifikası ne işe yarar?
  4. Aile Danışmanı uzmanı nasıl olunur?
  5. Lise mezunu aile danışmanı olabilir mi?
  6. Aile Danışmanlığı Sertifikası hangi üniversitelerde veriliyor?
  7. Aile danışmanlığı sertifikasını nereden almalıyım?
  8. AÖF sosyoloji mezunları aile danışmanı olabilir mi?
  9. Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?
  10. Sosyal Hizmetler mezunu aile danışmanı olabilir mi?
  11. Aile Danışmanı olarak nerelerde çalışır?
  12. Aile Danışmanlığı Sertifikası mezun olmadan alınır mı?

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı kimler alabilir?

Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.

Aile danışmanlığı uzmanlık sertifikası nasıl alınır?

Aile danışmanlığı sertifikası almak isteyen bireylerin öncelikli olarak PDR, Psikoloji Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Hemşirelik, Rehberlik, Sosyal Hizmetler ve Tıp Fakültesi mezunu olması gerekmektedir. Aile danışmanı sertifikası alabilmek için 464 saatlik eğitim alınması gerekmektedir.

MEB Onaylı aile Danışmanlığı Sertifikası ne işe yarar?

Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.

Aile Danışmanı uzmanı nasıl olunur?

Aile Danışmanı Nasıl Olunur? Aile danışmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık belli başlı lisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bunlar içerisinde psikoloji, sosyal hizmet, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık ya da hemşirelik ve tıp ve çocuk gelişime gibi bölümler öne çıkmaktadır.

Lise mezunu aile danışmanı olabilir mi?

Lise mezunları, aile danışmanlığı olarak iş yaşamına katılamazlar. Aile danışmanı olarak görev yapmak isteyen lise mezunları, üniversitelerin ilgili bölümlerini okumalıdır. Mezuniyet sonrası Aile Danışmanlığı Eğitimi almalı ve bu eğitimi başarıyla tamamlayıp Aile Danışmanlığı Sertifikası sahibi olmaları gerekmektedir.

Aile Danışmanlığı Sertifikası hangi üniversitelerde veriliyor?

Aile Danışmanlığı Sertifikası Veren Üniversiteler 2021
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi.
  • KTO Karatay Üniversitesi.
  • İstanbul Gedik Üniversitesi.
  • İstanbul Aydın Üniversitesi.
  • Yüksek İhtisas Üniversitesi.
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi.
  • Balıkesir Üniversitesi.
  • Marmara Üniversitesi.
Daha fazla öğe...

Aile danışmanlığı sertifikasını nereden almalıyım?

Aile Danışmanlığı Eğitimine kaydolup sertifikanızı Boğaziçi Enstitüsünden alabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz Aile Danışmanlığı Eğitimi sayesinde üniversite onaylı sertifika sahibi olabiliir ve aile danışmanı unvanını alabilirsiniz.

AÖF sosyoloji mezunları aile danışmanı olabilir mi?

Aile Danışmanlığı Uygulaması Başlıyor. HANGİ BÖLÜM MEZUNLARI AİLE DANIŞMANI OLABİLECEK: ... Resmi gazetede yayımlanan yönetmelik uyarınca şimdilik yalnızca PDR, Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Sosyoloji, Hemşirelik, Çocuk Gelişimi ve TIP mezunları aile danışmanı olabilecek.

Aile Danışma Merkezlerinde kimler çalışır?

MADDE 14 ? (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati ...

Sosyal Hizmetler mezunu aile danışmanı olabilir mi?

Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler ve üniversitelerin ilgili bölümünde mezun olup Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası bulunan herkes aile danışma merkezi açabilir.

Aile Danışmanı olarak nerelerde çalışır?

Buna göre aile danışmanlık sertifikası sahip bireyler “kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, “aile mahkemelerinde bilirkişi danışman olarak, rehabilitasyon merkezlerinde, mesai saatleri dışında uzmanlık hizmeti sunabilir veya bakanlıkların il merkez müdürlüklerinde yani kamuda da çalışma imkanı yakalayabilirler.

Aile Danışmanlığı Sertifikası mezun olmadan alınır mı?

Aile danışmanlığı sertifikası için kimler başvurabilir? Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji lisans programlarından mezun olanlar aile danışmanlığı sertifika programına katılabilirler.