Yabancılar e devlete nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Yabancılar e devlete nasıl girilir?
  2. Ikamet izni vermeye yetkili makam neresidir?
  3. Ikamet izni başvuru formu nereden alınır?
  4. Yabancılar E-devlet şifresi nasıl alınır?
  5. Aile ikamet izni kimler alabilir?

Yabancılar e devlete nasıl girilir?

Yabancılar, bazı belge ve bilgilerini bildirerek PTT şubelerinden alacakları şifre ile e-devlet internet portalına www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapabilirler.Türkçe bilmeyen yabancılar için İngilizce dil seçeneği de mevcuttur.

Ikamet izni vermeye yetkili makam neresidir?

(2) Birinci fıkrada belirtilen sürelerden daha kısa kalacak yabancılar da ikamet izni başvurusunda bulunabilir. (3) Türkiye içinden yapılabilecek ikamet izni başvuruları valiliklere, diğer hallerde yabancının vatandaşı olduğu veya yasal olarak bulunduğu ülkedeki konsolosluklara yapılır.

Ikamet izni başvuru formu nereden alınır?

İkamet izni almak için yapılacak ilk başvuru online sistem üzerinden, e-ikamet üzerinden yapılmaktadır. Bu başvuru ön başvuru niteliği taşımakta olup ikamet izni almak için randevu dahilinde oturulmak istenen yerdeki Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alınır.

Yabancılar E-devlet şifresi nasıl alınır?

Yabancı uyruklu vatandaşlar, kamu kurumlarının istediği belgeleri tamamlayıp PTT şubelerinden e-devlet şifresi alarak www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş sağlayabilirler.

Aile ikamet izni kimler alabilir?

Aile ikamet izni kimlere verilebilir? Türk vatandaşlarının veya ikamet izinlerinden birisine sahip olan yabancılar ile mültecilerin ve ikincil koruma statüsü sahiplerinin; Yabancı eşine (Birden fazla eşi olması halinde eşlerden yalnızca birine aile ikamet izni düzenlenebilir.