Tam yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı?

İçindekiler:

  1. Tam yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı?
  2. Yoğuşmalı kombi ile yoğuşmasız kombi arasında ne fark var?
  3. Tam Yoğuşmali kombi ne demek?
  4. 160 metrekare eve kaç kW kombi?

Tam yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı?

Yoğuşmasız (konvansiyonel) kombilerin verim değerleri hiçbir zaman yüzde 100'e ulaşamazken, yoğuşmalı kombiler harcadıkları enerjinin bir kısmını tesisata tekrar geri verdiklerinden, verimleri yüzde 100'ün üzerinde değerler ile ifade edilir. Kısacası, yoğuşmalı kombiler yüksek verim değerlerine sahiptir.

Yoğuşmalı kombi ile yoğuşmasız kombi arasında ne fark var?

Yoğuşmasız kombilerde bu gizli ısı baca vasıtası ile dışarıya verilmekte ve bu ısıdan faydalanamamaktadır. Ancak yoğuşmalı kombiler baca sistemi ile dışarıya atılan gazların içerisindeki su buharında bulunan enerjiyi tekrar yanma bölmesine ulaştırarak daha güçlü bir ısı oluşumuna sebep olmaktadır.

Tam Yoğuşmali kombi ne demek?

Tam yoğuşmalı kombilerde alev boyu ihtiyaca göre ayarlanarak, modülasyonlu bir şekilde çalışır. Bu kombilerde bulunan fan modülasyonu sayesinde tüketilen gaz miktarına göre yüksek yanma verimi elde edilirken, standart kombilere göre çok daha sessiz bir şekilde çalışır.

160 metrekare eve kaç kW kombi?

150 metrekare eve kaçlık kombi kullanmalıyım?: 24 binlik kombi, 150-160 metrekareye kadar bir ev için uygundur. 24 binlik kombi 10-11 metre petek ısıtır.