Fizik tedavide traksiyon ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Fizik tedavide traksiyon ne işe yarar?
  2. Fiksasyon ne demek tıp?
  3. Hidroterapinin tehlikeleri nelerdir?
  4. Fiksasyon cihazı nedir?
  5. Fiksasyon ne demek psikoloji?
  6. Devamlı traksiyon nedir?
  7. Cilt traksiyon nedir?
  8. Hidroterapi hangi durumlarda yapılır?
  9. Hidroterapi nedir nasıl uygulanır?
  10. Hidroterapi hangi hastalıklarda kullanılır?

Fizik tedavide traksiyon ne işe yarar?

Traksiyon, genellikle boyun ve bel bölgelerinde kullanılan bir tedavi şeklidir. En basit anlatımıyla traksiyon, boyun ve bel omurlarına uygulanan bir çekme tedavisidir. Çekme işlemi, omurların çevresinde yer alan kas ve yumuşak dokunun uzatılması aynı zamanda da eklem aralıklarının arttırılması amacıyla uygulanır.

Fiksasyon ne demek tıp?

Fiksasyon; tespit, sabitleme, ne olduğunu anlama gibi durumlarda yapılan bir yöntemdir. Bu yöntem ile hastalıklı dokunun incelemesi yapılır. Fiksasyon genel itibariyle bu manaya gelmektedir.

Hidroterapinin tehlikeleri nelerdir?

Bazı insanlarda soğuğa karşı aşırı reaksiyon vardır. Kişi elini soğuk suya sokunca elde kızarıklık,kaşıntı,şişme,lokal sıcaklıkta artma meydana gelir. 3 -6 dklık semptomsuz devreden sonra sisitemik reaksiyon meydana gelir. Yüzde kızarma, tansiyonda ani düşme nabızda artma ve senkop meydana gelebilir.

Fiksasyon cihazı nedir?

Fiksasyon: Kırılmış yada Osteotomi ile kesilmiş bir kemiğin anatomik bütünlüğünün sağlanması ve kaynaması için cerrahi olarak çeşitli cihazlarla yapılan tespit işlemi.Dış tespit cihazlar kullanılırsa Eksternal Fiksasyon, İç tespit cihazları kullanılarak yapılırsa İnternal Fiksasyon denilir.

Fiksasyon ne demek psikoloji?

fixation - saplanma / fiksasyon | Psikoloji Sözlüğü 1. bir fikir, bir etkinlik, canlı ya da cansız bir nesneyle takıntılı meşgul olma hali.

Devamlı traksiyon nedir?

Sürekli traksiyon: Genellikle 10-14 gün boyunca,hergün birkaç saat süreyle sabit bir kuvvet uygulanır. Uzun süreli olması nedeniyle yalnızca hafif miktarlarda kuvvet uygulanabilir.

Cilt traksiyon nedir?

Cilt traksiyonu: Ekstremitenin uç kısımlarında cilt üzerine flaster ve bandajlama yapılarak bağlanan bir aparata ağırlık asılarak, kırık bir kemiğe yada çıkığa pozisyonunu düzeltmek amacıyla uygulanan traksiyon.

Hidroterapi hangi durumlarda yapılır?

Hidroterapi (Akuatik rehabilitasyon) Serebral Palsi, İnme (felç), Omurilik yaralanmaları v.b hastalıklarda suyun özelliklerinden faydalanarak fonksiyonel kayıpların tedavi edilmesi yöntemidir.

Hidroterapi nedir nasıl uygulanır?

Su terapisi, havuz terapisi gibi adlarla da bilinen hidroterapide, sıcak ve soğuk suyun vücut üzerindeki etkilerinden yararlanılır. Bu etkilerle vücutta inflamasyonun (iltihaplanmanın) azaltılması, dolaşımın hızlandırılması hedeflenerek tedavi sağlanır.

Hidroterapi hangi hastalıklarda kullanılır?

Hidroterapi uygulanan başlıca hastalıklar nelerdir ?
  • Serebral Palsi,
  • Multipl Skleroz (MS),
  • Muskuler Distrofi,
  • Guillan Barre Sendromu,
  • Kas-İskelet Sistemi Yaralanmaları,
  • İnme (felç),
  • Omurilik Yaralanmaları,
  • Eklem Zedelenmeleri,
Daha fazla öğe...