Yüzme dalları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yüzme dalları nelerdir?
  2. Yüzerken kollar nasıl olmalı?
  3. Yüzme kursunda nasıl mayo giyilir?
  4. Serbest yüzme nasıl yüzülür?
  5. Yüzmede nefes egzersizleri nelerdir?
  6. Yüzme havuzunda ne giyilir?
  7. Sportif yüzme nedir?
  8. Serbest yüzme nasıl?
  9. Serbest stil yüzmede nefes nasıl alınır?
  10. Yüzmede kulaç atma nasıl yapılır?

Yüzme dalları nelerdir?

Yüzme Stilleri Nelerdir? Bilindiği üzere; serbest, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek olarak dört farklı yüzme stili vardır. Olimpiyatlar ve diğer yüzme müsabakaları bu dört yüzme tekniği üzerinden yapılır.

Yüzerken kollar nasıl olmalı?

Kol, suya girdiği anda çekiş yapılmamalı ve su içerisinde mutlaka bir uzanma olmalıdır. Uzanma esnasında vücut, doğal olarak yan tarafa yatacaktır. Uzanma işleminin ardından suyu çekiş işlemi başlar. Çekiş yaparken bir 'S' çizilir ve böylece daha uzun çekiş yapılmış olur.

Yüzme kursunda nasıl mayo giyilir?

Eğer yüzme öğrenmek için özel bir ders alacaksanız bu sırada dikkatinizi dağıtmayacak, atlayışlar sırasında açılıp düzeltilme gereksinimi yaratmayacak türdeki mayo veya bikinileri tercih etmenizi öneririz. Özel üretilmiş yüzme için mayo çeşitlerinden seçmenizi öneririz.

Serbest yüzme nasıl yüzülür?

Serbest stil yüzerken, yüzümüz mümkün olduğu kadar su içindedir. Başımızın tamamını suya gömmeye gerek yoktur. Sadece nefes almak için başın dışarı çıkacağını kabul etmek gerekir. Yüzme sırasında nefes verirken, çenemiz göğüse yakın olmalıdır ve nefesi su içinde göğse doğru veririz.

Yüzmede nefes egzersizleri nelerdir?

Yüzünüzün tamamı suya gömülü olmalı. Yüzünüz suyun içindeyken, ciğerlerinizdeki tüm havayı burun veya ağızdan suya doğru vermelisiniz. Nefesiniz bittiği anda ise, vücudunuzu sağa veya sola nazikçe çevirerek (omuz rotasyonu) ağzınızdan nefes alabilirsiniz. 3. Omuz rotasyonla birlikte, ağzınız sudan kurtulacaktır.

Yüzme havuzunda ne giyilir?

Havuz çevresine yiyecek, içecek getirmeyiniz. Kullanıcılar beyaz şort, kapri, diz altı kıyafet giymeleri yasaktır. Yüzme amaçlı üretilmiş malzemeler dışında kot pantolon, futbol şortu vs. ile havuza girmeyiniz. Havuza girmek için kullanılan mayonun içine iç çamaşırı giymeyiniz.

Sportif yüzme nedir?

Yüzme sporu, uluslararası standartlarda boyutu olan (50 metre, 8 kulvar) havuzlarda bedenin kulaç ve ayak hareketlerinden başka bir yardım almadan, her yarışmacının kendi kulvarında, serbest, sırtüstü, kelebek ve kurbağa stillerinin her birinde veya dördü birden karışık olarak, 50, 100, 200, 400, 800, 1500 metrelerde ...

Serbest yüzme nasıl?

Kolların birbirini takip eden dairesel hareketleri ve ayak vuruşları (flutter kick) ile suda iler doğru ilerlenir. Hareket kolun omuz hizasından suya girmesi ile başlar. Yüksek dirsek tekniği ile ön kol tarafından yakalan su, arkaya doğru itilerek suda ileri doğru bir ilerleyiş kaydedilir.

Serbest stil yüzmede nefes nasıl alınır?

Genel olarak serbest stil yüzmede bir kol suya uzandığında, diğer kol sudan çıkarken nefes alınır. Yüksek dirsek yüzen bir yüzücü, bir kolunu uzattığında diğer kol arkadan çıktıktan sonra dirseğin en yüksek olduğu pozisyonda koltuk altından nefes alması gerekir.

Yüzmede kulaç atma nasıl yapılır?

İpuçları
  1. Daha uzun kulaç atmak için kollarını olabildiğince ileri uzat. ...
  2. Kulaç boyunca dirseğini kalkık tut.
  3. Kolunu çekerken parmaklarını kapalı tut.
  4. Kollarınla suyu tokatlamamaya çalış çünkü seni yavaşlatabilir. ...
  5. Takla dönüş yaparken havayı burnundan ver.
  6. Yüzün havuzun dibine 45° açıyla bakmalı.
Daha fazla öğe...