Felsefe kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Felsefe kelimesinin anlamı nedir?
  2. Felsefenin temelinde ne bulunur?
  3. Felsefenin işlevi nedir?
  4. Felsefede kavram ve terim nedir?
  5. Felsefenin topluma ve bireye katkıları nelerdir?
  6. Gerçek varlıklar nelerdir?
  7. Terim ve kavram nedir?
  8. Felsefe nasıl bir düşünme etkinliğidir?

Felsefe kelimesinin anlamı nedir?

Felsefe, Yunanca sevgi (philia) ve hikmet (sophia) sözcüklerinden türemiş bir kelimedir. ''Hikmet sevgisi'' ve ''bilgi arayışı'' anlamına gelir. Felsefenin tarihi Antik Yunan'a kadar uzanmaktadır. Tarihte bilinen en eski filozoflar Sokrates, Platon ve Aristoteles'tir.

Felsefenin temelinde ne bulunur?

Felsefenin ana omurgası varlık, bilgi ve değer üzerinde şekillenir. Diğer felsefi disiplinler varlık, bilgi ve değer üzerinden temellendirilir. Filozoflar genellikle bilimin dışında kalan bu kavramlarla ilgili kritik sorular sorarlar. Felsefe nedir sorusunun cevabının aranması da bir felsefi uğraştır.

Felsefenin işlevi nedir?

Felsefenin İşlevleri 1- Felsefe insanın hakikati anlama, bilme ihtiyacını karşılar. 2- Felsefe eleştirel bakış açısı kazandırır. 3- Felsefe, insanı insan olma bilincine ulaştırır. 4- Sistemli, doğru, önyargısız ve saygı duyarak düşünmeyi öğretir.

Felsefede kavram ve terim nedir?

Terim aynı türden olan nesnelerin ortak ismi ise genel terim, özelliği taşıyan nesne ise tekil terim, bir nesneyi diğerlerinden ayırt ediyorsa özel ad olur. Genel terimler belli bir grubu ayırıyorsa kollektif terim olur. Nesne bir genel terimdir.

Felsefenin topluma ve bireye katkıları nelerdir?

- Aklı ve iradeye önem veren bir toplum oluşturulur. - Toplumsal açıdan gelecek adına planlama yapılabilir. - Bilgi toplumu olarak bilimin gelişmesine katkı sağlar. - İnsanların kendilerine özgür bir şekilde ifade etmediğini olanak sağlayacak bir toplum sağlanır.

Gerçek varlıklar nelerdir?

1-Reel Varlıklar: İnsan bilincine bağlı olmadan varolanlar.Gerçekte,nesnel olarak var olanlar: Gerçek varlık,gerçekliğini nesnelerden,olaylardan,kişilerden alan;belli bir zaman ve mekanda var olandır.Gerçekte var olanlar duyu organları ile algılanır. Örneğin:masa,sıra,kitap v.b.

Terim ve kavram nedir?

Kavram ve terimin tanımı: Kavram, bir nesnenin zihindeki tasarımıdır. Terim ise, kavramın dille ifade edilmesidir. ... Örneğin, insan hayali belli bir durumdaki insanı görür gibi zihinde canlandırmadır. İnsan kavramı ise bir sınıfı ifade eder.

Felsefe nasıl bir düşünme etkinliğidir?

Felsefe, refleksif bir düşünce etkinliğidir. Daha açık bir ifadeyle felsefi düşünce sahip olduğu bilgileri sorgulayan zihnin bir çeşit kendi üzerine dönme hareketidir. ... Sözü edilen bu ikinci özelliği felsefenin refleksif bir düşünce yani bilginin bilgisi olduğu anlamına gelir.