Kemik cikmasi nedir?

İçindekiler:

  1. Kemik cikmasi nedir?
  2. Baş parmak kemik çıkıntısı nedir?
  3. Halluks valgus ne demek?
  4. Kemik çıkıntıları neden olur?
  5. Kemik kanseri nerelerde olur?

Kemik cikmasi nedir?

Osteokondrom, kemiğin dış yüzeyinde çıkıntı şeklinde görüntü veren kemiğin iyi huylu tümörüdür. Çocukluk yaş grubunda sıktır. Osteokondrom, kemiğin dış yüzeyinde çıkıntı şeklinde görüntü veren kemiğin iyi huylu tümörüdür.

Baş parmak kemik çıkıntısı nedir?

Halluks valgus; ayak başparmağın dışarı doğru çıkıntı oluşturduğu bir ortopedik rahatsızlıktır. Kişilerde halluks valgus gelişmişse bölgede önce kızarıklık ve şişlik gelişir. Zaman geçtikçe buradaki doku kalınlaşır ve ayakkabının sürtmesine yol açan daha büyük bir çıkıntı oluşur.

Halluks valgus ne demek?

Halluks valgus, ayak başparmağında görülen şekil bozukluğuna denilmektedir. Ayakta başparmağın hemen yanında, dışarı doğru bir çıkıntının ya da şişliğin görülmesi ile oluşur. Estetik olarak hoş bir görüntü değildir, kişiler bu nedenle rahatsızlık duyabilmektedir.

Kemik çıkıntıları neden olur?

Toplumumuzda çok fazla karşılaşılan bir durumdur. Kadınlara nazaran erkeklerde daha çok görülen bu durum, ayak baş parmağına uygulanan baskı yüzünden meydana gelmektedir. Yanlış ayakkabı gibi dış etkenler sonucu görülen bu kemik çıkıntısı genetik olarak da oluşabilmektedir.

Kemik kanseri nerelerde olur?

Vücutta en sık üst ve alt ekstremite, pelvis ve kaburga kemiklerinde görülür. Kondrosarkom: Sıklıkla 40-70 yaş arasında kalça bölgesi, pelvis ve omuzda kitle ile ortaya çıkar. Metastatik Kemik Tümörleri: Kemiğe başka organlardan sıçrayan kötü huylu tümörlerdir.