2021 e-fatura kimlere zorunlu?

İçindekiler:

  1. 2021 e-fatura kimlere zorunlu?
  2. Kimler e-fatura kesmek zorunda?
  3. Kimler e-faturaya geçer?
  4. E-Fatura mükellefi E-İrsaliye zorunlu mu?
  5. Ihracat faturası e-Fatura olmak zorunda mı?
  6. Kimler e-Arşiv Fatura kesmek zorunda 2020?
  7. E-Fatura mükellefi olan e defter olmak zorunda mı?
  8. Kimler e-İrsaliye mükellefi?
  9. E-Fatura mükellefi olmayana e-İrsaliye kesilir mi?
  10. Ihracatta e-fatura nasıl düzenlenir?
  11. Yurt dışına e-fatura nasıl kesilir?
  12. E-Fatura özel usulsüzlük cezası ne kadar?
  13. Kaç Tl'den sonra e-Fatura kesilir?
  14. E Arşiv fatura zorunlu mu?
  15. E Arşiv fatura nedir nasil kesilir?
  16. Şahislar e-fatura mükellefi olabilir mi?
  17. E-fatura mükellefi e fatura mükellefine e-Arşiv kesebilir mi?

2021 e-fatura kimlere zorunlu?

2021 yılı brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafı iş hasılatı) 5 Milyon TL'yi aşan işletmeler, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçiş yapmak zorundalar.

Kimler e-fatura kesmek zorunda?

Kimler e-faturaya geçmek zorunda? 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2014 yılı ve devamındaki hesap dönemlerinde brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzerinde olan işletmeler, e-fatura uygulamasına dahil olmak ve elektronik defter tutmak zorundadır.

Kimler e-faturaya geçer?

Şahıs şirketleri e-fatura kullanabilir, bunun için önlerinde herhangi bir engel yoktur. Ticari firma olarak anonim şirket, limited şirket, gerçek/şahıs şirketi statüsünde bulunan ve e-fatura kullanmak isteyen herkes elektronik fatura uygulamasından yararlanabilir.

E-Fatura mükellefi E-İrsaliye zorunlu mu?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 No.lu Vergi Hukuku Kanunu ile, e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 01.07.2020 tarihi ile e-İrsaliye uygulamasına geçmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Ihracat faturası e-Fatura olmak zorunda mı?

Cevap:5-E-Fatura kayıtlı kullanıcılarının düzenleyeceği ihracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece mal ihracında söz konusudur. Hizmet ihracı bu kapsamda olmayıp eskisi gibi gönderici e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura değilse kağıt fatura olarak düzenlemeye devam edecektir.

Kimler e-Arşiv Fatura kesmek zorunda 2020?

e-Arşiv fatura kesmesi zorunlu olan kişiler/firmalar şu şekilde özetlenebilir: 2020 yılı içerisinde yıllık cirosu 5 milyon TL'yi aşanlar, 1 Temmuz 2020 itibariyle e-Arşiv ve e-fatura sistemine geçen ve e-defter uygulaması kullanan firmalar e-Arşiv fatura kesmelidir.

E-Fatura mükellefi olan e defter olmak zorunda mı?

' Şirketiniz ilgili kanunda belirtilen koşulları sağladığı için e-faturaya zorunlu olarak geçmek zorundaysanız e-defter uygulaması da sizin için zorunludur. Zorunluluğum olmadığı halde e-fatura kullanmak istiyorum. ... Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.

Kimler e-İrsaliye mükellefi?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 No.lu Vergi Hukuku Kanunu ile, e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan ve 2018 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 01.07.2020 tarihi ile e-İrsaliye uygulamasına geçmesi zorunlu hale getirilmiştir.

E-Fatura mükellefi olmayana e-İrsaliye kesilir mi?

e-İrsaliyede, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca matbu irsaliyede yer alması mecburi olan tüm bilgiler bulunur. ... •e-Fatura olmadan e-irsaliye gönderilmez. •e-İrsaliye sevk irsaliyesi yerine de kullanılabilir.

Ihracatta e-fatura nasıl düzenlenir?

İhracat e-Fatura'sı kullanmak için mali mühür olması gerekmektedir. Daha sonra GİB'e dijital ortamda başvuru yaparak, özel entegrasyon veya GİB Portal yöntemlerinden birini seçmelisiniz. İhracat e-Fatura'larında alıcı bilgisi bölümüne Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yazılır.

Yurt dışına e-fatura nasıl kesilir?

Yurtdışına e-Arşiv keserken alıcı vergi kimlik numarası 10 tane 2 (2222222222) yazılarak işlem yapılıyor. GİB E-Arşiv Portal üzerinden de kestiğiniz e-arşif faturalarında da vergi no olarak 10 tane 2 (2222222222) yazabilirsiniz. Eğer Mal İhracı Yapıyorsanız: İhracat e-Fatura kullanma zorunluluğunuz vardır.

E-Fatura özel usulsüzlük cezası ne kadar?

Genel Tebliği ile 1.1.2020'dan itibaren 350 TL) Türk lirasından aşağı olmamak üzere bu belgelere yazılması gereken meblağın veya meblağ farkının %10'u nispetinde özel usulsüzlük cezası kesilir.

Kaç Tl'den sonra e-Fatura kesilir?

e-Fatura veya e-arşiv faturaya geçme zorunluluğu olmayan firmaların aynı gün içinde bir vergi mükellefine keseceği KDV dahil 5.000 TL ve üzeri veya vergi mükellefi olmayan birine keseceği KDV dahil 30.000 TL ve üzeri e-arşiv faturalar GİB Portal üzerinden mali mühre ihtiyaç duyulmadan kesilebilir.

E Arşiv fatura zorunlu mu?

Tebliğ'e göre; e-Fatura'yı kullanan tüm mükelleflerin tarihi itibariyle e-Arşiv Fatura kullanmaları zorunlu hale getirildi. 2018 yılı cirosu 5 milyon TL ve üzeri olan firmaların 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-Fatura ve e-Arşiv kullanmaları gerekiyor.

E Arşiv fatura nedir nasil kesilir?

e-Arşiv Fatura Kapsamı Nedir?
  1. e-Fatura uygulamasına kayıtlı olanlara düzenlenen faturalar bu Tebliğ kapsamında e-Fatura olarak oluşturulur, iletilir, saklanır ve ibraz edilir.
  2. 509 Numaralı Genel Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına kaydı bulunmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv fatura kesilir.
Daha fazla öğe...

Şahislar e-fatura mükellefi olabilir mi?

E-fatura kullanmaya geçiş için gerçek veya tüzel kişilik olmanız yeterlidir. ... Aslında hasılatı on milyon TL'nin üzerinde olan işletmelerin e-fatura kullanması zorunludur ama bu değerin altında ciroya sahip şirketler de dilerlerse e-fatura kullanımına geçmek için başvuruda bulunabilirler.

E-fatura mükellefi e fatura mükellefine e-Arşiv kesebilir mi?

e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.