Diyabetik polinöropati Dpn nedir?

İçindekiler:

  1. Diyabetik polinöropati Dpn nedir?
  2. Diyabetik nöropati ne demek?
  3. Diyabetik nöropati kimlerde görülür?
  4. Diyabetik nöropati tedavi edilmezse ne olur?
  5. Polinöropati Protokolü ne demek?
  6. Nöropatik ağrı tedavisi ne kadar sürer?

Diyabetik polinöropati Dpn nedir?

Diyabetik nöropati, diyabetes mellitus ile ilişkili sinir hasarı bozukluklarıdır. Bu durumların, diyabetik nöropatide birikebilen makrovasküler koşullara ek olarak sinirler (vasa nervorum) sağlayan küçük kan damarlarını içeren diyabetik bir mikrovasküler hasara yol açtığı düşünülmektedir.

Diyabetik nöropati ne demek?

Diyabetik nöropati, uzun süreli Tip I veya Tip diabetes mellitus seyri sırasında periferik sinir sisteminde hasar oluşmasıdır ve diabetik retinopati ve diabetik nefropati gibi komplikasyonlarından biridir.

Diyabetik nöropati kimlerde görülür?

Uzun süredir diyabeti olan kişilerde sinir hasarı oluşur. Kan şekerlerini normal sınırlarda tutmayan / tutamayan kişiler daha sık olarak diyabetik nöropatiye yakalanırlar. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür.

Diyabetik nöropati tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmediği durumlarda hastanın yaşamını olumsuz etkiliyor. Özellikle gece uyku düzenini olumsuz etkilediği için bu da gün içinde dalgınlık, baş ağrısı ya da uykuya meyil şeklinde kendini gösterebiliyor.

Polinöropati Protokolü ne demek?

Polinöropati, kişideki periferik sinirlerin zarar görmesi nedeniyle normal sinyallerin beyne geri gönderilememesi ile oluşan bir hastalıktır. Ciltteki, kaslardaki, organlardaki kısacası vücudun farklı yerlerindeki birden çok sinir etkilenebilir.

Nöropatik ağrı tedavisi ne kadar sürer?

Bazı vakalarda nöropatik ağrı kendiliğinden geçerken bazı vakalarda aylar hatta yıllar sürebilir.