Yüze enjeksiyonu edilen yağ ne kadar kalıcı?

İçindekiler:

  1. Yüze enjeksiyonu edilen yağ ne kadar kalıcı?
  2. Yüze yağ dolgusu nasıl yapılır?
  3. Lipofilling ne kadar kalıcı?
  4. Yüz lipofilling nasıl yapılır?
  5. Yüze yağ enjeksiyonu ne işe yarar?
  6. Gözaltı yağ enjeksiyonu ne kadar kalıcı?
  7. Yağ enjeksiyonu caiz mi?

Yüze enjeksiyonu edilen yağ ne kadar kalıcı?

Yağ enjeksiyonu uygun bir şekilde yapılırsa kalıcı bir yöntemdir. Hastanın yağını aldıktan sonra, saflaştırıp yeniden enjekte ettikten sonra ortalama yüzde 30 ile yüzde 70 arasında bir kalıcılık elde ederiz.

Yüze yağ dolgusu nasıl yapılır?

Yağ enjeksiyonları nasıl yapılır? Vücudun herhangi bir bölümünden özel ince kanüller ve enjektörler yardımı ile yağ dokusu alınır. Alınan yağ santrifüj edilerek ya da süzülerek saflaştırılır. Uçları künt ince kanüller kullanılarak yüzde gerekli bölgelere enjekte edilir.

Lipofilling ne kadar kalıcı?

Uygulanan yağ dokusunun bir kısmı özellikle ilk bir ay içerisinde erir, kalan kısım ömür boyu kalıcıdır. Kalıcılık oranı uygulanan alana, uygulama şekline ve miktarına göre değişir. Bu nedenle, estetik sonucu değerlendirmek için en az bir ay beklenmelidir.

Yüz lipofilling nasıl yapılır?

Lokal veya genel anestezi altında gerçekleştirilir. Çoğu zaman mini yüz germe, alt göz kapağı estetiği gibi diğer estetik ameliyatlarla kombine edilerek yapılır. Yağ dokusunun alımı için ciltte 2-3 mm' lik bir kesi yapılır. 2 mm kalınlığında özel kanüllerle vakum yapılarak istenilen miktarda yağ elde edilir.

Yüze yağ enjeksiyonu ne işe yarar?

Yüze yağ enjeksiyonu ile kaybolan yağ hacmini yerine koymak ve yüzdeki yağ kompartmanlarını tekrar oluşturmak amaçtır. Bazen de yaştan bağımsız olarak kilo verme ile birlikte elmacık kemiklerinde silikleşme ve yağ kaybı sıkça görülür.

Gözaltı yağ enjeksiyonu ne kadar kalıcı?

Göz altına yağ enjeksiyonu dolgusu için önce kişinin kendi vücudundaki fazla bölgesel yağı dışarı çekilir. Özel bir işlemden geçirilen bu yağlar, göz altında çöken bölgeye enjekte edilir. Göz altına yapılan yağ enjeksiyonu yüzünüzde 2 sene boyunca kalıcı olacaktır.

Yağ enjeksiyonu caiz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı'na göre sağlık amacıyla aşırı yağların aldırılması caiz ancak estetik amaçlı yağ aldırmak caiz değil.