Her kim bu dergaha gelirse?

İçindekiler:

  1. Her kim bu dergaha gelirse?
  2. Hasan Harakani mezarı nerede?
  3. Harakani kimin hocası?
  4. Ebul Hasan Harakani hangi tarikat?
  5. Ebul Hasan el Horasani kimdir?
  6. Kars'ta evliya var mı?
  7. Harakan nerede?
  8. Evliyaların koruduğu cami nerede?
  9. Kars Ebu'l Hasan Harakani kimdir?

Her kim bu dergaha gelirse?

Her kim bu dergâha gelirse ekmeğini verin ve dinini, inancını sormayın; zira yüce Allah'ın dergâhında ruh taşımaya layık olan herkes, elbette Ebu'l Hasan'ın sofrasında ekmek yemeye de layıktır.” En iyi şey, içinde kötülük olmayan kalptir.”

Hasan Harakani mezarı nerede?

Kars ili, Merkez Kaleiçi Mahallesi, Ozanlar Sokak'ta yer alan bugünkü Evliya Camiî külliyesi içerisindeki Ebû'l Hasan Harakâni Türbesi şehit olduğu 1033 yılından 31 yıl sonra Kars'ın Alpaslan tarafından fethedilmesi sırasında yapılmıştır.

Harakani kimin hocası?

Esterabad yolu üzerinde Bistam dağında hayrı bol büyük bir köyün adıdır. Asrının şeyhi ve zamanın yegânesi Ebu'l-Hasan Ali bin Ahmed el-Harakanî oralıdır.”

Ebul Hasan Harakani hangi tarikat?

Nakşbendiyye tarikatı silsilesindeki önemli halkalardan birisi hiç şüphesiz Ebu'l-Hasan el-Harakânî'dir.

Ebul Hasan el Horasani kimdir?

Bugünkü İRAN'ın Horasan bölgesinde Bistam kasabasına bağlı Harakan köyünde doğmuştur. ... 11.yüzyılda Selçuklu akınları sırasında ( 1018-1021) geldiği anlaşılan Ebul Hasan Hicri 425 Miladi 1033 yılında Kars'a 15 km. uzaklıktaki Yahnı dağının eteğinde Bizans ordusu ile yapılan bir savaşta yaralanarak Kars'ta şehit olmuştur.

Kars'ta evliya var mı?

M.S. 963-1033 ( Hicri 352-425) yılları arasında yaşayan evliyanın asıl adı Ali Bin Ahmed Cafer'dir. Şahadet mertebesine erişen ilk Anadolu evliyalarından birisi olan Ebul Hasan için 1064 yılında Sultan Alpaslan'nın Kars'ı fethetmesinden sonra bugünkü Kaleiçi Mahallesi'nde bir türbe yaptırılmıştır. ...

Harakan nerede?

Horasan, Perslerin bölgeye hakim olduğu dönemde, -bugün Afganistan, İran'ın doğusu, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Pakistan'ın da bir kısmını kapsayan- imparatorluğun doğusuna verilen isimdi. Horasan Farsça "güneşin yükseldiği yer" anlamına geliyor.

Evliyaların koruduğu cami nerede?

Kars il merkezinde, Sultan III. Murad döneminde, Kars Kalesi onarılırken burada cami, medrese ve hamam yaptırmıştır. Bu camilerden biri olan Evliya Camisi 1579'da yaptırılmıştır.

Kars Ebu'l Hasan Harakani kimdir?

M.S. 963-1033 ( Hicri 352-425) yılları arasında yaşayan evliyanın asıl adı Ali Bin AhmedCaferdir. Şahadet mertebesine erişen ilk Anadolu evliyalarından birisi olan Ebul Hasan için 1064 yılında Sultan Alpaslan'nın Kars'ı fethetmesinden sonra bugünkü Kaleiçi mahallesinde bir türbe yaptırılmıştır. ...