Kanepeden keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Kanepeden keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Tahtadan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?
  3. Keçeli kalem boyası kumaştan nasıl çıkar?
  4. Koltuk örtüsünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  5. Keçeli kalem boyası koltuktan nasıl çıkar?
  6. Mobilyadaki kalem lekesi nasıl çıkar?
  7. Mobilyadaki kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?
  8. Asetat kalemi lekesi kumaştan nasıl çıkar?
  9. Beyaz gömlekten Mürekkep lekesi nasıl çıkar?
  10. Koltuktan kalem boya lekesi nasıl çıkar?
  11. Koltuktan kuru boya lekesi nasıl çıkar?
  12. Plastik masadan kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?

Kanepeden keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Koltuktan keçeli kalem lekesi çıkarmak isteyenler ilk olarak bir bezi deterjanla ya da sabunla yıkayarak bölgeye uygulamalıdır. Ayrıca bu süreçte lekenin olduğu bölgeye saç spreyi sıkarak da aksiyon alabilirsiniz. Saç spreyi sıktıktan sonra diş fırçasına az miktarda diş macunu sürmeli ve bölgeye uygulamalısınız.

Tahtadan keçeli kalem lekesi nasıl çıkar?

Tahta kalemi lekesi, ispirtolu bez ile temizlenir. Ahşap temizleyici gibi özel leke temizleyici sıvıları varsa temiz bir kumaşa uygulanır ve yüzey tekrar silinir. Rutubetli temiz bir bez ile yüzeydeki kalıntılar temizlenir.

Keçeli kalem boyası kumaştan nasıl çıkar?

Keçeli kalem lekesini çıkarma Öncelikli olara temiz olan bir bezi hafif birşekilde kumaşın üzerine bastırın ve boyanın kumaştan beze olabildiğince emilmesini sağlayın. Lekenin üzerine az bir miktarda sıvı deterjan dökün ve kibarca ovalayın.

Koltuk örtüsünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

KOLTUKTAKİ LEKELERE ÇAMAŞIR SUYU: Koltuk lekesini çıkartmak için ise çamaşır deterjanını su ile karıştırıp temiz bir bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Lekeyi halıda da olduğu gibi dıştan içeriye doğru silmek en doğru harekettir. Bu da lekenin yayılmasına engel olacaktır.

Keçeli kalem boyası koltuktan nasıl çıkar?

Deri koltuktaki keçeli kalemi yok etmek için, leke önce bir sabunla ya da deterjanlı bir bezle silin. Daha sonra lekenin üzerine saç spreyi sıkın. Ardından diş fırçasına biraz diş macunu sürerek lekeli bölgeyi fırçalayın. Son olarak ıslak bir bezle silin.

Mobilyadaki kalem lekesi nasıl çıkar?

Küçük bir pamuk parçasına bir kaç damla aseton damlatıp lekeli bölgeyi silin. Çok fazla bastırmak mobilyanın dokusunu ve verniğini bozabilir, bu yüzden çok fazla bastırmadan silin. Asetonun da işe yaramadığı durumlarda ise kesin çözüm olarak tiner kullanabilirsiniz.

Mobilyadaki kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?

Çamaşır Deterjanı Bir miktar çamaşır deterjanını lekenin üzerine serperek nemli bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Sertçe ovalanan leke kısa sürede kaybolur.

Asetat kalemi lekesi kumaştan nasıl çıkar?

CD Kalemi Lekesi Nasıl Çıkar?
  1. Bulaşık Makinesi Parlatıcı Asetat kalemi lekesinin bulunduğu alana bulaşık makinesi parlatıcısı dökün.
  2. Bekleyin. Parlatıcıyı döktükten sonra leke renk kaybetmeye başlayıncaya kadar bekletin.
  3. Durulayın. Ardından ılık su ile lekenin bulunduğu alan iyice durulanmalıdır.

Beyaz gömlekten Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Eğer kumaşınız beyaz ise, alkol ve limon suyu kullanabilirsiniz.
  1. Bir parça pamuğu alkole bastırıp leke olan bölgeyi hafifçe silin.
  2. Ayni işlemi limon suyuyla da yapabilirsiniz.

Koltuktan kalem boya lekesi nasıl çıkar?

KOLTUKTAKİ LEKELERE ÇAMAŞIR SUYU: Koltuk lekesini çıkartmak için ise çamaşır deterjanını su ile karıştırıp temiz bir bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Lekeyi halıda da olduğu gibi dıştan içeriye doğru silmek en doğru harekettir. Bu da lekenin yayılmasına engel olacaktır.

Koltuktan kuru boya lekesi nasıl çıkar?

Eğer evde boya yaparken koltuğunuz lekelenirse lekenin üzerine hemen pudra dökün. Sonrasında ise lekeyi etere ya da alkole batırılmış bez ile silin. Ancak eter kullanacaksanız yanıcı olduğunu unutmamalısınız. Eter ya da alkol ile silinen lekenin çıkmasının ardından soğuk su ile iyice durulanması gerekir.

Plastik masadan kurşun kalem lekesi nasıl çıkar?

Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? Bir miktar çamaşır deterjanını lekenin üzerine serperek nemli bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Sertçe ovalanan leke kısa sürede kaybolur. İnatçı bir leke ise bu kez saf alkol ilave ederek yeniden ovalayabilirsiniz.