Gözün görme derecesi nasıl ölçülür?

İçindekiler:

  1. Gözün görme derecesi nasıl ölçülür?
  2. Görme kaybı testi nasıl yapılır?
  3. BSGA nedir?
  4. Gözde görme alanı nedir?
  5. Görme keskinliği fonksiyon birleşimleri nelerdir?

Gözün görme derecesi nasıl ölçülür?

Gözün kırma kusuru ölçümü Göz numarasını ölçmeye yarayan otorefraktometre cihazı ile hastanın gözünde miyop, hipermetrop ve astigmatın var olup olmadığını ölçülür ve en uygun gözlük numaraları tespit edilir.

Görme kaybı testi nasıl yapılır?

Test esnasında herhangi bir rahatsızlık hissedilmez. Gözünüze herhangi birşey dokundurulmaz. Yüz çanak biçimli bir cihazın karşısına gelecek şekilde oturulur ve hastanın çanakta bir ışık gördüğünde elindeki düğmeye basması istenir. Test esnasında bir göz kapatılır, diğer göz ise muayene edilir.

BSGA nedir?

BİLGİSAYARLI GÖRME ALANI (BSGA) Görme alanını ölçmeye ve değerlendirmeye Görme Alanı Testi denir. Glokom hastalığının saptanmasında ve takibinde çok önemlidir.

Gözde görme alanı nedir?

Gözlerden herhangi birisinin sabit bir noktaya bakarken görebildiği sahanın tümüne "Görme Alanı" adı verilir.Normal bir gözde görme alanının genişliği burun tarafında (nazalde) 60º, altta 70º, üstte 50º ve kulak tarafında (temporalde) 90º'dir.

Görme keskinliği fonksiyon birleşimleri nelerdir?

Görme keskinliği üç ayrı fonksiyonun birleşiminden oluşmuştur. Işık ayrımı fonksiyonu: Parlaklık duyarlığı (görülme keskinliği), parlaklık ayrımı (algılayabilme keskinliği), parlaklık kontrastı (kontrast duyarlık) ve renk ayrımını kapsar.