Forklift kaç derece eğimde çalışır?

İçindekiler:

  1. Forklift kaç derece eğimde çalışır?
  2. Forklift ile trafiğe çıkılır mı?
  3. Forklift operatörü baret takmalı mı?
  4. Forklift ile çalışmada güvenli çalışma kuralları nelerdir?
  5. Forklift ile hangi işlem yapılmaz?

Forklift kaç derece eğimde çalışır?

Forkliftiniz yükü eğimli bir yolda taşırken yeteri kadar tilt mesafesi sağlanamıyorsa , eğim 6 dereceden fazla ise forklifti geri yönde hareket ettirmek gerekir.

Forklift ile trafiğe çıkılır mı?

Forklift Hız Limiti. ... Ancak Trafik Yönetmeliğinde iş makineleri için azami hız sınırı olarak yerleşim yeri, yerleşim yeri dışı ve bölünmüş yollarda 20 km/s hız yapmasına izin verilmektedir. Otoyollara ise giriş izni verilmemektedir. Zaten forklift türü iş makineleri kapalı alanlar için tasarlanan bir makine türüdür.

Forklift operatörü baret takmalı mı?

Kural 1: Forklift, operatörlük eğitimi almışForklift Operatörlük Belgesine sahip yetkili personel tarafından kullanılmalıdır. Kullanım sırasında operatör Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) olan sert bir baret ve güvenli ayakkabı giymeli, bol kıyafetler yerine tek parça tulum tercih etmelidir.

Forklift ile çalışmada güvenli çalışma kuralları nelerdir?

Onaylı güvenlik kafesi kullanmaksızın çatallar üzerinde hiç kimseyi yükseğe kaldırmayın. Hareket halindeyken ani olarak çalıştırma, durdurma veya hareket yönünü değiştirme işlemi yapmayın ve ani hızlanmalardan kaçının. Aracı koşullara uygun olarak kullanın. Asla ıslak elle ve ayakkabılarla forkliftle çalışmayın.

Forklift ile hangi işlem yapılmaz?

Forkliftler insan taşıma amacı ile kullanılmamalıdır. Yük kaldırma mekanizmasının altında o an kimse bulunmamalıdır. Yokuş yukarı yük taşırken ileri, yokuş aşağı yük taşır iken geri yönde hareket edilmelidir. Rampalarda dönülmemeli veya istifleme yapılmamalı.