Horon tepmek ne demektir?

İçindekiler:

  1. Horon tepmek ne demektir?
  2. Hora tepmek ne demek TDK?
  3. Hora ne demek Yunanca?
  4. Hora ne demek TDK?
  5. Hora Hora ne demek?
  6. Seğmenler Nerede Oynanır?
  7. Çayirdere nereye bağli?

Horon tepmek ne demektir?

Hayvan, ayağıyla vurmak. Üzerine basarak sıkıştırmak. Çokça yürümek.

Hora tepmek ne demek TDK?

1) hora oynamak: “Derhâl ayağa kalkıp, bir caz havası tutturup hora tepmeye başladı.” -H. E. Adıvar. 2) mec. ayaklarını vurarak gürültü etmek. Halka biçiminde tutuşarak oyun oynamak.

Hora ne demek Yunanca?

Yeni Yunanca χoró χορό "dans, oyun, koro" fiilinden alıntıdır. Yunanca fiil Eski Yunanca χorós χορός "1. etrafı çevrili yer, avlu, 2. oyun yeri, dans alanı, 3. tiyatroda koro" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Hintavrupa Anadilinde yazılı örneği bulunmayan *ghor-o- "duvarla çevrili alan, avlu" biçiminden evrilmiştir.

Hora ne demek TDK?

hlk. beğenilmek, hoşa gitmek, makbule geçmek, kendisine verilen kimsenin çok işine yaramak. Hoşa gitmek, işe yaramak: Getirdiğim üzümler çok hora geçti.

Hora Hora ne demek?

Hora kelimesi Türkçe'de "dans, oyun, koro" anlamına gelir. Yeni Yunanca χoró χορό z "dans, oyun, koro" fiilinden alıntıdır.

Seğmenler Nerede Oynanır?

Kavaklıdere semtinde bulunan Seğmenler Parkı Atatürk Bulvarı ile İran Caddesi arasında yer almaktadır. Park içerisinde havuzlar, çocuk bahçesi, geniş arazi alanları ve küçük bir amfi tiyatro yer almaktadır. Bulunan amfi tiyatro da yıl içerisinde küçük çağlı konserler de verilmektedir.

Çayirdere nereye bağli?

Silivri ilçesine bağlıdır. Çayırdere Köyü haritası İstanbul ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Çayırdere Köyü posta kodu 34582. Çayırdere Köyü GPS koordinatları 41° 16´ 52.