Retina hasarı nedir?

İçindekiler:

  1. Retina hasarı nedir?
  2. Retina Göz Hastanesi kimin?
  3. Göz retina bölümü hangi hastalıklara bakar?
  4. Retina kendini onarır mı?
  5. Kornea ve retina aynı şey mi?
  6. Göz retinası kendini yeniler mi?
  7. Retina iyileşir mi?

Retina hasarı nedir?

Retina, gözümüzün arkasındaki ışığı algılayan dokudur ve sinirlerden oluşur. Ciddi bir göz hastalığı olan retina dekolmanı, sağlam retina tabakasının yapışık olduğu göz küresinin iç yüzeyinden ayrılmasıdır. Dekolman (ayrılma, yerinden ayrılma) öncesi retinada yırtıklar oluşur ve bu duruma retina yırtılması denir.

Retina Göz Hastanesi kimin?

2011 yılında üniversiteden ayrılan Prof. Dr. Avcı halen kurucusu olduğu Retina Göz Hastanesi'nde retina, makula, vitreus hastalıkları ve cerrahisi konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Profesör Avcı'nın klinik çalışmaları ve araştırmaları genellikle retinanın cerrahi tedavisi üzerine yoğunlaşmaktadır.

Göz retina bölümü hangi hastalıklara bakar?

Aynı zamanda retina kendi içerisinde 10 katmandan oluşmaktadır, Retina tabakası gözün en karmaşık ve en hassas noktasıdır. Retina ışığın görüntü olarak beynimize iletilmesini sağlar ve bu şekilde görmemiz mümkün olur. Retina da meydana gelen problemler bir göz bozukluğu değil, bir göz rahatsızlığıdır.

Retina kendini onarır mı?

Retina hasarı oluştuktan sonra iyileşmeyebilir; çünkü hasar gören retina hücreleri kendini yenileyemez.

Kornea ve retina aynı şey mi?

Korneanın başlıca iki görevi vardır. Birincisi, gözün içindeki yapıları korumak, ikincisi ise dışarıdan gelen ışığı kırarak retina adı verilen ve görmeyi sağlayan sinir tabasına net bir şekilde odaklamaktır.

Göz retinası kendini yeniler mi?

Retina hasarı oluştuktan sonra iyileşmeyebilir; çünkü hasar gören retina hücreleri kendini yenileyemez.

Retina iyileşir mi?

Retina yırtığı ve takip eden retina dekolmanı oldukça ciddi hastalıktır. Hastalık kendiliğinden iyileşmez. Tedavi edilmezse körlüğe varan ciddi görme kayıplarına sebep olabilir.