Odyometri ne ölçer?

İçindekiler:

  1. Odyometri ne ölçer?
  2. Odyometri nasıl yorumlanır?
  3. Işitme cihazı raporu nereden alınır?
  4. Kaç desibelde işitme kaybı olur?
  5. Kulak işitme cihazı raporu nasıl alınır?
  6. İşitme cihazı raporu kaç gün geçerli?
  7. Kulak işitme cihazı kimlere verilir?

Odyometri ne ölçer?

Odyometre Cihazı ; işitme duyarlığının ölçülmesi amacıyla kullanılan elektronik cihazlardır. Bu cihazlar sayesinde saf sese ve konuşma seslerine duyarlılık ölçülebilir.

Odyometri nasıl yorumlanır?

Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. -Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

Işitme cihazı raporu nereden alınır?

SGK'dan destek alarak işitme cihazı almak isteyen kişilerin, Türkiye genelindeki Devlet hastanelerinden, Tıp Fakülteleri Hastaneleri ve Vakıf üniversiteleri Hastaneleri işitme cihazı raporu almaları gerekmektedir.

Kaç desibelde işitme kaybı olur?

0-25 dB arasında ise Normal işitme. 25-40 dB arasında ise Çok Hafif Derecede İşitme Kaybı, Normal işitmeye çok yakın bir durum olduğundan kişiyi çok rahatsız etmez. Özel durumlarda işitme cihazı kullanımı tavsiye edilebilir. 40-55 dB arasında ise Hafif Derecede İşitme Kaybı.

Kulak işitme cihazı raporu nasıl alınır?

Bir işitme cihazı raporu almak için yapmanız gereken ilk şey kulak burun boğaz hekimine muayene olmaktır. Çünkü bu rapor ancak hastane tarafından verilir. Bu nedenle hekime muayene olduktan sonra eğer hekim ihtiyacınız olduğunu düşünürse gerekli prosedürleri tamamladıktan sonra rapor için izin verecektir.

İşitme cihazı raporu kaç gün geçerli?

Cihaz satın alındıktan sonra rapor, reçete ve cihazın uygunluğuna dair işitme merkezinin hazırlayacağı evraklar SGK'ya işitme merkezi tarafından teslim edilir. Raporların geçerlilik süresi 4 ay, reçetelerin geçerlilik süresi 10 iş günüdür.

Kulak işitme cihazı kimlere verilir?

İşitme kaybı rahatsızlığı olan ve işitme güçlüğü çekmekte olan kimselerin yaşam kalitelerini ve konforlarını artırmak amacı ile bu rahatsızlığı bulunan hastalara, KBB doktorları tarafından sıklıkla işitme cihazı kullanılması tavsiye edilmektedir.