Tanzim Olunan ne demek?

İçindekiler:

  1. Tanzim Olunan ne demek?
  2. Tanzim yeri ne demek?
  3. Rapor Tanzim tarihi ne demek?
  4. Senedin ödeme yeri neresidir?
  5. Senette düzenleme yerine ne yazılır?

Tanzim Olunan ne demek?

Bu kelimenin kökeni üzerinden ele alınacak Tanzim etmek ise 'herhangi bir durumu, işleri y ada nesneleri düzene sokma ya da düzenleme' gibi anlamlar üzerinden ele alınabilmektedir. Tanzim olunmak ise 'sıralanmak' ya da 'düzenlenmek, düzeltilmek ve düzen verilmek' şeklinde tabir edilmektedir.

Tanzim yeri ne demek?

Tanzim yeri, bononun seçimli mecburi şartlarından biridir. Senette tanzim yeri gösterilmemiş ise, bonoyu tanzim eden şahsın isminin yanında yazılı olan yer, tanzim yeri olarak kabul edilir. Eğer bu da yoksa senet, bono olarak geçerlilik kazanamaz.

Rapor Tanzim tarihi ne demek?

Düzenleme tarihidir. Poliçenin onaydan geçtikten sonra poliçe girişi esnasında kullanıcı tarafından girilen ve muhasebesel olarak açık olan tarihtir.

Senedin ödeme yeri neresidir?

Açıklık yoksa senedin ödeme yeri senedin düzenleme yeri olarak kabul edilir. Senet kime veya kimin emrine ödenecek ise onun adı yani lehtarın adı Senedin düzenlenme tarihi ve yeri. Düzenlendiği yer gösterilmeyen bir senet, düzenleyenin adının yanında yazılı olan yerde düzenlenmiş sayılır.

Senette düzenleme yerine ne yazılır?

6102 sayılı TTK'nun 776/1-f maddesi gereğince, senette düzenlenme yerinin yazılı olması gereklidir. Aynı Kanunun 777/4. maddesine göre ise, düzenlendiği yer gösterilmeyen bir bononun, düzenleyenin adının yanında yazılı olan yerde düzenlenmiş sayılacağı hükme bağlanmıştır.