Katarakt ameliyatı sonrası görme nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Katarakt ameliyatı sonrası görme nasıl olur?
  2. Katarakt ameliyatı sonrası göz ne kadar kapalı kalır?
  3. Katarakt ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?
  4. Katarakt ameliyatından sonra ne zaman görme başlar?
  5. Katarakt ameliyatı iki göze aynı anda yapılır mı?
  6. Kornea ödemi nasıl tedavi edilir?
  7. Katarakt ameliyatından sonra damlalar kaç gün kullanılır?
  8. Katarakt ameliyatı aynı gün yapılır mı?
  9. Katarakt tekrar eder mi?

Katarakt ameliyatı sonrası görme nasıl olur?

Katarakt ameliyatı sonrası görme ne zaman düzelir ? Katarakt ameliyatının ilk saatlerinde bulanık görme olması normaldir. Ameliyatta kullanılan ilaçlar ve ışıklar nedeni ile ilk birkaç saat görme bulanıktır. Daha sonra bir miktar kornea ödemi oluşur, buda bir iki gün görme bulanıklığı yapabilir.

Katarakt ameliyatı sonrası göz ne kadar kapalı kalır?

Ameliyat sonrası ilk iki gün sürekli kapağı takmanızda fayda vardır. İlk 2 günden sonraki günlerde dışarı çıkacağınız zaman koruyucu olarak güneş gözlüğü kullanabilirsiniz. Gece uyurken ise ilk 2 hafta mutlaka koruyucu kapağı takmanız gerekmektedir.

Katarakt ameliyatı sonrası ödem nasıl geçer?

Katarakt ameliyatı sonrası gözde ödem oluşması mümkündür. En sık gördüğümüz ödem; kornea tabakasındaki ilk 1-2 günde kaybolan geçici ödemdir. Diğer ödem ise retina tabakası ile ilgilidir. Retina tabakasındaki ödemin geçmesi daha uzun sürebilir veya bu ödemin gerilemesi için enjeksiyon yapılması gerekebilir.

Katarakt ameliyatından sonra ne zaman görme başlar?

Ameliyattan sonra hastanın normal görüşe kavuşması için geçen süre; ameliyatın zorluğuna ve kataraktın sertliğine göre değişir. 7 ile 15 gün arasında çok iyi bir görme noktasına ulaşılır. Hasta 15gün ile 30 gün arasında tamamıyla iyileşir.

Katarakt ameliyatı iki göze aynı anda yapılır mı?

Hastanın İki Gözü de Aynı Gün Ameliyat Edilebilir mi? Enfeksiyon ihtimali sebebiyle iki gözün ameliyatı aynı gün yapılmamaktadır. Eğer diğer gözde ameliyat olacaksa bunun için en az 2 gün beklenmektedir.

Kornea ödemi nasıl tedavi edilir?

Kornea ödemi tedavisi Kalıcı ve ilaç tedavisine cevap vermeyen kornea ödemi ameliyatla tedavi edilir. En ideal çözüm hasarlı kornea dokusunun değiştirildiği “kornea nakli” operasyonunun uygulanmasıdır.

Katarakt ameliyatından sonra damlalar kaç gün kullanılır?

Ameliyat sonrası yaklaşık 3 hafta süre ile steroidli ve antibiyotikli damlalar günde 4-6 defa olmak üzere kullanılır. Ameliyat sonrası kontroller 1.gün 1.hafta ve 1.ayda (gözlük muayenesi ile beraber) yapılır.

Katarakt ameliyatı aynı gün yapılır mı?

İşlem Ne Kadar Sürer? Katarakt operasyonu yaklaşık 20 dakika sürer. Hasta ameliyatın ardından kısa sürede günlük yaşantısına döner. Her iki göz aynı gün ameliyat edilmez.

Katarakt tekrar eder mi?

Katarakt ameliyatı olanlarda yeniden katarakt oluşmaz. Operasyonla, merceğin içine yerleştirildiği zar zamanla kesifleşebilir. Bu halk arasında “ikincil katarakt” olarak isimlendirilse de aslında katarakt değildir. Bu oluşum genellikle lazerle kolayca tedavi edilebilir.