Ülser ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Ülser ilacı nedir?
  2. Mide yarası neden olur?
  3. Midede yara olması ne demek?
  4. Ülser için hangi ilaç iyi gelir?
  5. Mide yarası olanlar ne yemeli?

Ülser ilacı nedir?

Ülser tedavisinde kullanılan ilaçlar H2 reseptör blokerleri ve proton pompa inhibitörleridir. Ülser ilaçları mide asitlerini azaltarak kişinin yakınmalarını rahatlatır. Bunun yanı sıra mide asidinin ülser üzerine etkisini ortadan kaldırarak, iyileşmeyi sağlar.

Mide yarası neden olur?

Mide çeperini korumakla görevli mukozanın etkisini kaybetmesi sonucunda mide asidi tarafından oluşan yaralara mide yarası yâda ülser denir. Mide yaralarının oluşmasının başlıca nedenleri arasında sayılan “helicobakter pylori” adlı bakteriye ek olarak birçok faktör de mide yarasının oluşumunu tetikler ve hızlandırır.

Midede yara olması ne demek?

Peptik ülser, midenin iç yüzeyinde ve ince bağırsağın üst kısmında çeşitli sebeplerden dolayı gelişen açık yaralara verilen isimdir. Ülserin en yaygın belirtisi sürekli mide ağrısıdır. Ülserlerin en yaygın nedeni Helicobacter pylori bakterisi enfeksiyonudur. Bazı ilaçarın uzun süreli kullanımı da ülsere neden olabilir.

Ülser için hangi ilaç iyi gelir?

Gastroözofajial reflü tedavisinde ve ülserde kullanılan ilaçlar H2 reseptör blokerleri (Ranitidin , Famotidin , Nizatidin) ve proton pompa inhibitörleri (omeprozol, lansoprol) dir. Bunlar mide asitlerini azaltarak yakınmaları rahatlatırlar.

Mide yarası olanlar ne yemeli?

Çilek, kiraz, elma, böğürtlen, yaban mersini; yüksek oranda antioksidan içermesiyle iyileşmeye katkı sağlayan meyveler olarak listede yer almalıdır. Probiyotik bakımdan zengin besinler; kefir, yoğurt, ayran sindirim sistemini düzenleyerek ülserin iyileşmesine katkı sağlar.