Sağ inguinal herni ne demek?

İçindekiler:

  1. Sağ inguinal herni ne demek?
  2. İnguinal halka nedir?
  3. Inguinal herni nedir makale?
  4. Direkt ve indirekt herni nedir?

Sağ inguinal herni ne demek?

İnguinal herni olarak tanımlanan kasık fıtığı, karın duvarı fıtıkları içinde en sık görülen, kasık bölgesinde oluşan fıtıklardır. Erkeklerde kadınlara oranla görülme sıklığı yaklaşık 3 kat daha fazla olan kasık fıtığı, tüm fıtık türlerinin €'ini oluşturur.

İnguinal halka nedir?

İnguinal kanal, Canalis inguinalis veya kasık kanalı, ön karın duvarında, erkeklerde spermatik kordları taşıyan, kadınlarda ise uterusun yuvarlak ligamentini oluşturan iki geçittir. Kasık kanalları erkeklerde daha büyük ve daha belirgindir. Orta çizginin her iki tarafında bir inguinal kanal vardır.

Inguinal herni nedir makale?

Bu fıtık kasık bölgesinde, sağ veya sol tarafta, bazen de iki tarafta birlikte ortaya çıkan şişlikler şeklindedir. Kendi içinde iki farklı tipi vardır. İndirekt inguinal herni: Karın zarından (periton) oluşan fıtık kesesi ve kese içindeki organlar, kasıktaki iç halkadan torbalara doğru uzantı yapar.

Direkt ve indirekt herni nedir?

Direkt inguinal herni, Hasselbach üçgeninden çıkan inguinal hernidir (kasık fıtığı). Direkt denmesinin nedeni, herninin inguinal kanaldan geçmeden direkt karın duvarından çıkmasıdır. Çünkü indirekt inguinal herni karından dışarıya, inguinal kanaldan geçerek (indirekt) çıkar (iç halka > inguinal kanal> dış halka).