İthalat gümrük Beyannamesi nedir?

İçindekiler:

  1. İthalat gümrük Beyannamesi nedir?
  2. İthalat aşamaları nelerdir?
  3. Gümrük Beyannamesi Ydişi nedir?
  4. İthalat gümrük vergisi nasıl hesaplanır?
  5. Gümrük Beyannamesi ne demek?
  6. Gçb ETGB ne demek?
  7. Gümrük beyannamesini kimler verebilir?
  8. İthalat için gerekli belgeler nelerdir?
  9. ETGB yetkisi nasıl alınır?

İthalat gümrük Beyannamesi nedir?

İthalat beyannamesi, ithal edilen bir eşyanın gümrük işlemleri sırasında (ödenmesi gereken vergilere esas olmak üzere) eşyanın niteliği ve değeri üzerinden gümrük idaresine sunulan beyannamedir. ... İthalat beyanname değerlerinin doğru beyan edilmesi, vergilerin doğru tahsili açısından büyük önem arz etmektedir.

İthalat aşamaları nelerdir?

İthalat süreçlerini başlıca üç ana aşamaya ayırabiliriz;
  1. Sipariş ve yükleme öncesi yapılması gereken işlemler,
  2. Nakliye sürecinde yapılması gereken işlemler,
  3. Eşya gelişi ile birlikte yapılması gereken işlemler.
BE

Gümrük Beyannamesi Ydişi nedir?

İhracatta gümrük mevzuatı uyarınca doldurularak, ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylanmasından sonra gümrük idaresine sunulan belgedir. Gümrük Birliği'ne girildikten sonra mevzuatın ve belgelerin uyumlaştırılması çerçevesinde "Tek Tip Gümrük Beyannamesi" kullanımı getirilmiştir.

İthalat gümrük vergisi nasıl hesaplanır?

Gümrük vergileri, gümrük yükümlülüğünün başladığı tarihte yürürlükte olan gümrük tarifesine göre İthalatta CIF Kıymet (Eşya Bedeli + Navlun (Uluslararası taşıma ücreti ) + Sigorta) üzerinden hesaplanır.Ticari olan işlemler için ithalat rejim kararına göre Gürmük tarifesine ait belirlenen oranlar tutarındadır.

Gümrük Beyannamesi ne demek?

Gümrük beyannamesi İhracatta gümrük mevzuatı uyarınca doldurularak ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylanmasından sonra gümrük idaresine sunulan belgedir. Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ile kanuni mümessilleri veya vekilleri tarafından düzenlenmektedir.

Gçb ETGB ne demek?

ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) nedir? ETGB, havayolu ve karayolu ile posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen/giden eşyanın gümrük işlemlerinde kullanılan ve gümrük beyanına ilişkin tüm işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü, kağıt çıktı aranmayan bir uygulamadır.

Gümrük beyannamesini kimler verebilir?

İhracatta gümrük mevzuatı uyarınca doldurularak ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylanmasından sonra gümrük idaresine sunulan belgedir. Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ile kanuni mümessilleri veya vekilleri tarafından düzenlenmektedir.

İthalat için gerekli belgeler nelerdir?

İTHALAT -İHRACAT İçin Gereken Belgeler
  • İthal Eşyalara ait Orjinal Fatura.
  • Malın Paketlenme detayı belirten Packing List.
  • Dolaşım Belgesi (ATR-EUR.1-MENŞE-FORM A)
  • Banka Transfer Yazı Aslı (Bedelsiz ithalatta aranmaz)
  • Konşimento.
  • Sigorta Policesi (FOB,EXW,CPT veya CF yüklemelerde)
  • Navlun Faturası (FOB,EXW,FCA yüklemelerde)
Daha fazla öğe...

ETGB yetkisi nasıl alınır?

Hızlı ihracat belgesini doldurmuş olmanız gerekmektedir. Gönderinizi teslim alan görevli, pakete ya da paketlere 'İHRACAT' yazılı etiketler yapıştırarak bağlı olduğu merkezdeki ilgililere bu paketi veya paketleri ayrı şekilde teslim etmektedir. Gönderi alındıktan sonra ETGB düzenlenir ve çıkışı sağlanır.