Mesane kanseri ilacı nedir?

İçindekiler:

  1. Mesane kanseri ilacı nedir?
  2. Mesane kanseri kaç evreden oluşur?
  3. BCG medac ne için kullanılır?
  4. Kanserde T2 nedir?
  5. BCG medac nasıl kullanılır?
  6. SII ONCO BCG 40 mg ne işe yarar?

Mesane kanseri ilacı nedir?

Mesane kanserini tedavi etmek için kullanılan bir biyolojik tedavi ilacı, tüberküloz aşılarında kullanılan bir bakteri olan Bacille Calmette-Guerin (BCG) 'dir.

Mesane kanseri kaç evreden oluşur?

Mesane kanseri ilk evre, ikinci evre, üçüncü evre ve dördüncü evre şeklinde ayrılmaktadır. Mesane kanseri evreleri belirlenirken TNM sistemi kullanılmaktadır.

BCG medac ne için kullanılır?

BCG kas tabakasını tutmamış mesane (idrar kesesi) kanserinin tedavisinde en sık kullanılan ilaçtır. Mesane içindeki bağışıklık sistemini uyararak etkisini gösterir.

Kanserde T2 nedir?

T, mesane kanserinin varlığı ve yayılımına dair bulgulara göre değerlendirilir. T1 tümörler mesanenin daha yüzeysel kısımlarında iken, T2 tümörler kas yapılarına, T3 tümörler mesane çevresindeki yağ dokusuna, T4 tümörler ise diğer organ yapılarına yayılımın varlığını belirtir.

BCG medac nasıl kullanılır?

Aksi durumlarda tedavi ertelenmektedir. İşlem sırasında hastalara penisten üretral bir kateter takılarak 50 ml serum fizyolojik içine seyreltilen BCG aşısı mesane içine verilir. Mesane içine BCG verilmesini takiben sonda çekilerek ilacın mesane içinde 2 saat kadar kalması sağlanır.

SII ONCO BCG 40 mg ne işe yarar?

ONCO TICE, yüzeysel mesane kanserinin tedavisinde kullanılır. Ayrıca, mesane ameliyatından sonra hastalığın tekrarlamasını önlemek amacıyla kullanılmaktadır.