Over kist rüptürü ne demek?

İçindekiler:

  1. Over kist rüptürü ne demek?
  2. Over kist rüptürü tekrarlar mı?
  3. Kist patlamasının belirtileri nelerdir?
  4. Over kisti tekrarlar mı?

Over kist rüptürü ne demek?

Yumurtalık (over) kistleri büyüdükçe içlerinde bulunan sıvı da artar ve kistin gerginliği giderek artarak sonunda kist çeperinde yırtılma veya patlama diye tabir edilen durum oluşabilir buna over kist rüptürü denir. Yumurtalık kistinin patlaması her zaman çok önemli problemlere yol açmaz.

Over kist rüptürü tekrarlar mı?

Yumurtalık tamamen alınmışsa kistin tekrarlama riski yoktur, ancak alınmayan karşı taraf yumurtalıkta yeniden bir kist oluşabilir. Ameliyatta sadece kist alınmışsa o yumurtalıkta tekrar kist oluşma riski vardır. Özellikle endometrioma (çikolata kistleri) tekrarlamaya daha yatkın kistlerdir.

Kist patlamasının belirtileri nelerdir?

Kist patladığı takdirde acil müdahale etmek gerekebilir. Kistin patlaması sonucunda kanama, yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma ya da şiddetli ağrı görülebilir. Karında ciddi bir enfeksiyon gelişebilir. Bu tarz belirtileri gördüğünüz takdirde hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Over kisti tekrarlar mı?

Kistler tedavi edildikten sonraki 6 aylık süreçte takip edilir. Kötü huylu riskler tekrar edebilir. Ama iyi huyluysa nüksetme oranı çok düşüktür.