Nevşehir en soğuk kaç derece?

İçindekiler:

  1. Nevşehir en soğuk kaç derece?
  2. Nevşehir bitki örtüsü nedir?
  3. Nevşehir yazın kaç derece?
  4. Nevşehir'in yer şekilleri nelerdir?
  5. Kapadokya yazın kaç derece?
  6. Nevşehir'de hangi dağ var?
  7. Kapadokya yazın nasıl olur?
  8. Kapadokyada yazın ne giyilir?
  9. Nevşehir'de volkanik dağ var mı?
  10. Ağustos ayında Kapadokya nasıl olur?

Nevşehir en soğuk kaç derece?

Turistler için Nevşehir'in canlı iklim broşürü. Köppen'in iklim sınıflandırmasına göre Nevşehir kışı çok soğuk yazı sıcak ve kurak orta kuşak iklimine sahiptir. En sıcak ayı ortalama sıcaklığın 21.4° C olduğu temmuz, en soğuk ayı ortalama sıcaklığın -0.6°C olduğu ocaktır.

Nevşehir bitki örtüsü nedir?

Bitki örtüsü: Nevşehir ili bitki örtüsü bakımından çok zayıftır. Orman ve fundalıklar yok denecek kadar azdır. Ovalar bozkır (step) görünümündedir. Kızılırmak Vâdisinde söğüt, kavak ve selvi ağaçları ile Oylu Dağında cılız meşeliklere rastlanır.

Nevşehir yazın kaç derece?

Sıcaklık grafiği Nevşehir 22.6 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık -1.5 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır.

Nevşehir'in yer şekilleri nelerdir?

Nevşehir topraklarında yeryüzü şekillerinin ağırlıklı bölümü platolardan oluşur, dağlar fazla yer kaplamaz. İl alanının 18.5 ini kaplayan dağlar kuzey güney ana-dolu kıvrım sistemlerinin sıkışması ve yoğun volkanik hareketler sonucu oluşmuştur. Dağlar Kızılırmak vadisinin kuzey ve güneyine serpilmiş durumdadır.

Kapadokya yazın kaç derece?

Kış aylarında ortalama 0 derece. Yaz aylarında ortalama 20 derece. Yılık sıcaklık ortalaması 10 – 12 derece. Senelik yağış miktarı ortalama 388-353 mm arasındadır.

Nevşehir'de hangi dağ var?

Başlıca yükseltiler; Erdaş Dağı (İlin güneybatısında 1982 m.), Hodul Dağı (İlin doğusunda Derinkuyu civarında 1949 m.), Kızıldağ (İlin Kuzeyinde Kozaklı yöresinde 1768 m.), Hırka Dağı (İlin Kuzeyinde Gülşehir ile Hacıbektaş arasında 1683 m.), Oylu Dağı (İlin doğusunda 1642 m.), Aşıklı Dağı (İlin Güneydoğu istikametinde ...

Kapadokya yazın nasıl olur?

Yazın Kapadokya Gündüz öğlen hava sıcaklığı 30-40 derece hissedilirken gece ise bu değerin yarısına iniyor ve kurak bir iklim sergiliyor. Yazın başlangıcı sayılan Haziran ayında Kapadokya'da yeşillik azalarak yerini sarı bir doğaya bırakmaya başlıyor. Ağustos ayı ise bölgenin en kurak dönemi.

Kapadokyada yazın ne giyilir?

Ama burada bahsettiğimiz şey kışlık giyim gereksinimlerinden ziyade, Kapadokya'nın değişken havası ve karasal iklimini göz önünde bulundurarak, yaz aylarında bile mutlaka yanınızda taşımanızı tavsiye ettiğimiz ince bir mont, ceket ya da en azından hafif bir hırka.

Nevşehir'de volkanik dağ var mı?

Akdağ ve Topuz Dağı yöresi (Nevşehir) İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak Bölümü'nün güneyinde yer almaktadır. Bu saha anıt görünümlü peribacaları ve renkli piroklastiklerin aflore ettiği Türkiye'nin en dikkat çeken volkanik yöresidir.

Ağustos ayında Kapadokya nasıl olur?

Yazın başlangıcı sayılan Haziran ayında Kapadokya'da yeşillik azalarak yerini sarı bir doğaya bırakmaya başlıyor. Ağustos ayı ise bölgenin en kurak dönemi. ... Yazın klimaya bile gerek duymadan doğal serinlikte bir konfor sunuyor.