Oryantiring nedir kısa bilgi?

İçindekiler:

  1. Oryantiring nedir kısa bilgi?
  2. Oryantiring Kulübü nedir?
  3. Duvarda top oyunu nasıl oynanır?
  4. Menekşe mendilin düşe oyunu nasıl oynanır?
  5. Ceviz oyunu nasıl oynanır kısaca?
  6. Ceviz Oyunu Nasıl Oynanır?

Oryantiring nedir kısa bilgi?

Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir.

Oryantiring Kulübü nedir?

yardımıyla sahadaki hedefleri sıralı bir şekilde bulmayı amaçlayan, zamana karşı yapılan bir spor olarak tanımlanabilir. ...

Duvarda top oyunu nasıl oynanır?

Bu oyun kızlara özeldir.kızlar sıraya girer ve topu duvara atarlar.Top yere değerken üstünden atlarlar.Topa değen veya alçak atan yanmış sayılır ve duvara geçerler.diğer oyuncular yanan oyuncuların boylarının üstünden atmak zorundadırlar.Son kişi yanıncaya kadar devam eder.son kişi bütün oyuncuların başının üstünden ...

Menekşe mendilin düşe oyunu nasıl oynanır?

Adı söylenen kişi hızlı bir şekilde koşarak oyuncuların kollarına vücudunu vurarak açmaya çalışır. Açarsa bir oyuncuyu alarak kendi tarafına geçer. Açamazsa kendi orada kalır. Tekerleme söyleyerek oyun devam eder.

Ceviz oyunu nasıl oynanır kısaca?

Her oyuncu birer ceviz koyar. Oyuncular çizilen çizginin arkasına geçer. Küçük taşları cevizlere doğru sırayla fırlatırlar. Atan oyuncu dairenin dışına çıkardığı cevizleri alır.

Ceviz Oyunu Nasıl Oynanır?

Sabit bir yerde oynanan ceviz oyununda, toprak zemine çivi veya taşla bir daire çizilir. Beş metre kadar öteye de düz bir çizgi. O çizgiye 'kale' denir, daireye 'mors'. Mors içine birer veya ikişer ceviz koyan oyuncular (en az iki veya üç dört kişi olabilir), kafalıklarıyla kaleye atış yaparlar.