Dil kılıçtan keskindir atasözünün anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Dil kılıçtan keskindir atasözünün anlamı nedir?
  2. Ağzından bal damlamak deyimi ne anlama gelir?
  3. Diş bilemek deyimi ne anlama gelir?
  4. Burnu yere sürtülsün ne demek?
  5. Gururunu ayak altına almak deyiminin anlamı nedir?
  6. Diline düşmek ne demek?

Dil kılıçtan keskindir atasözünün anlamı nedir?

Konuşmalarına dikkat etmeyen, sert ve kırıcı konuşan kişiler, sözleriyle büyük düşmanlıklara yol açabilirler. Çevresindeki insanlarda kılıç yarasından daha derin yaralar açabilirler.

Ağzından bal damlamak deyimi ne anlama gelir?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Çok sevindirici ve güzel şeyler söylemek. "Konuş, konuş hele; ağzından bal damlıyor."

Diş bilemek deyimi ne anlama gelir?

Diş bilemek deyiminin anlamı:Öç almak, kötülük yapmak için fırsat kollamak; öfkesini gösterir durum almak. ➡Diş bilemek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Bana diş bilediği bakışlarından belli.

Burnu yere sürtülsün ne demek?

Yazıklar olsun anlamında mecazi bir ifadedir. Bir hadis-i şerif meali şöyledir: (Ramazan girip çıktığı hâlde günahları affedilmeyenin burnu sürtülsün!...

Gururunu ayak altına almak deyiminin anlamı nedir?

Her türlü fedakârlığı göze alıp ödün vermek, ilkelerden vazgeçmek. "Yüreği beş para etmez insanlar için, gururunuzu ayakaltına almayın." "Gururunu ayakaltına alıp, özür dilemeye gelmiş, barışın artık."

Diline düşmek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Yermek veya alay etmek amacıyla birinin kötü veya yanlış davranışını sürekli söylemek.