Gargara ilacı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gargara ilacı nasıl kullanılır?
  2. Kloroben günde kaç kere kullanılır?
  3. Kloroben ne kadar kullanılmalı?
  4. Ağız gargarası zararlı mı?
  5. Gargara haftada kaç kez yapılır?

Gargara ilacı nasıl kullanılır?

Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir. Az miktarda (5 çay kaşığı kadar) gargara, genellikle 30 saniye kadar ağızda çalkalanarak tükürülür. Gargaraların bazılarında çalkalama süresi 1 dakikaya kadar çıkabilir. Ürünler ağız duşu cihazlarıyla beraber de kullanılabilir.

Kloroben günde kaç kere kullanılır?

Genel doz 5 spreydir. Gerekirse her 1,5-3 saatte bir tekrarlanır. Yeterli sayıda deneyim olmaması nedeniyle KLOROBEN'in 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı tavsiye edilmez.

Kloroben ne kadar kullanılmalı?

5-15 ml KLOROBEN ile her 1,5-3 saatte bir 30 saniye süre ile gargara yapılır. Sürekli olarak 7 günden fazla kullanılmamalıdır. Yanma ve batma hissi oluşursa gargara su ile seyreltilmelidir. Klinik çalışmaların yeterli sayıda olmaması nedeniyle, 6 yaşın altındaki çocuklarda KLOROBEN'in kullanılması tavsiye edilmez.

Ağız gargarası zararlı mı?

Ağız çalkalama suyu, ağız kokusunu önlemenin en kolay yollarından biri olsa da uzmanlar, ağız çalkalama suyunun ağızdaki bakterileri öldürürken, kronik hastalıklara yol açtığını kaydetti. Amerikalı bilim insanları, günde 2 defa ağız çalkalama suyu kullanmanın tip 2 diyabet riskini yüzde 50 oranında artırdığını açıkladı ...

Gargara haftada kaç kez yapılır?

Ağız hijyeni rutininize tuzlu su ilavesi ağız sağlığını artırabilir, diş eti iltihabına karşı savaşabilir ve nefesi temizleyebilir. Bu uygulamayı düzenli bir şekilde, haftada bir veya iki defa uygulayabilirsiniz.