Galaktore nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Galaktore nasıl geçer?
  2. Hamilelik dışında Göğüsten neden süt gelir?
  3. Prolaktin tedavisi nedir?
  4. Prolaktin için hangi ilaç?

Galaktore nasıl geçer?

Galaktore bazen yenidoğanlarda ortaya çıkar. Yüksek maternal östrojen düzeyleri plasentadan bebeğin kanına geçer. Bu memeden süt gelmesi ile ilişkili olabilecek bebeğin göğüs dokusunun genişlemesine neden olabilir. Bu sütlü akıntı geçicidir ve kendi kendine düzelir.

Hamilelik dışında Göğüsten neden süt gelir?

Galaktore, emzirme dönemi dışında her iki göğüsten süt içeren akıntı gelmesi olarak tanımlanır. Gebelik döneminin sonunda ya da emzirme sürecinde, memeden süt gelmesi doğal kabul edilir ancak hamilelik dışı dönemlerde memeden süt gelmesi fizyolojik, farmakolojik nedenlerden ya da hipofiz adenomlarından kaynaklanır.

Prolaktin tedavisi nedir?

Başka belirtilere neden olmayan küçük boyuttaki prolaktinoma olgularında tedavi dopamin agonisti olarak sınıflandırılan ilaçlar ile gerçekleştirilebilir. Bu ilaçların kullanımı sonrasında kişilerin prolaktin hormonu düzeyinde azalmaya ek olarak tümör boyutunda küçülme ve cinsel fonksiyonlarda iyileşme sağlanabilir.

Prolaktin için hangi ilaç?

Kabergolin ve Bromokriptin bu amaçla kullanılan ilaçlar arasındadır. Kabergolin daha etkili olması ve yan etkilerinin daha az olması sebebiyle ilk tercih edilen ilaç olmaktadır. Bu ilaçlar hastaların çoğunda prolaktinin normale dönmesini ve tümörün küçülmesini sağlamaktadır.