Evliyaların başı kimdir?

İçindekiler:

  1. Evliyaların başı kimdir?
  2. Abdulkadir Geylani Hazretlerinin mezarı nerede?
  3. Abdulkadir Geylani ne kurmuştur?
  4. Abdulkadir Geylani neyi kurdu?

Evliyaların başı kimdir?

Bunun için Abdülkadir Geylani, hem seyyid, hem şerifdir. Abdülkadir Geylani, 1166'da Bağdat'ta vefat etti. Türbesi Bağdat'tadır. Muhyiddîn, Kutb-i Rabbânî, Kutb-i a'zam, Gavs, Gavs-ül a'zam, Sultân-ul-evliyâ (evliyaların sultanı) olarak da anılır.

Abdulkadir Geylani Hazretlerinin mezarı nerede?

Bu tekke misafirhane, çilehane, mektep, medrese ile bir külliye haline getirilmiştir. Abdülkadir Geylani Türbesi nerede? Abdülkadir Geylani Türbesi Afyonkarahisar Bolvadin İlçesi, Ağılönü Mahallesi'nde bulunmaktadır.

Abdulkadir Geylani ne kurmuştur?

Vesikalara göre 17. asrın başlarında Bolvadin' e gelmiş, Şıhlar (Ağılönü) Mahallesinde bulunan Kadri Tarikatının tekkesini kurmuştur. Bu tekke misafirhane, çilehane, mektep, medrese ile bir külliye haline getirilmiştir. Külliyeden günümüze türbe ile çeşmesi gelebilmiştir.

Abdulkadir Geylani neyi kurdu?

Muhyiddin lakablı Kadiriyye tarikatı kurucusu Abdülkadir Geylan Hz.'nin hayatı 470'te (1077) Hazar denizinin güneybatısındaki Gîlân eyalet merkezine bağlı Neyf köyünde doğdu. Arapça'da "el-Cîlî, el-Cîlânî", Farsça'da "Gîlî, Gîlânî", Türkçe'de ise "Geylânî" şeklinde telaffuz edilen nisbesiyle şöhret buldu.