Göz arkası ameliyatı nedir?

İçindekiler:

  1. Göz arkası ameliyatı nedir?
  2. Göz arkası kanaması ameliyatı nasıl yapılır?
  3. Vitrektomi ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Göz Spekulumu ne işe yarar?
  5. Göz ameliyatı nelerdir?
  6. Vitrektomi hangi durumlarda yapılır?
  7. Göz ameliyatı hangi hastalıklarda yapılır?

Göz arkası ameliyatı nedir?

Vitrektomi ya da diğer ismi ile Pars Plana Vitrektomi ameliyatı, gözün arka kısmında yer alan “vitre jel”i ve “retina” üzerinde özel aletler yardımı ile 1 mm den küçük kesilerle girilerek yapılan ameliyatın adıdır.

Göz arkası kanaması ameliyatı nasıl yapılır?

Vitrektomi ameliyatında göz içine çok ince aletler ile girilerek gözün jel maddesi ve kanama temizlenir. Ayrıca yırtık, dekolman gibi ek problemlerin tedavisi sağlanır. Gerekiyor ise şeker hastalarındaki gibi retinopati eşlik eden olgularda lazer tedavisi de yapılabilir.

Vitrektomi ameliyatı ne kadar sürer?

Vitrektomi ameliyatının süresi, gözdeki hangi hastalığı tedavi etmek için yapılacağına, rahatsızlığın ne kadar ilerlediği ve ameliyatın hangi yöntem kullanılarak yapılacağına ve buna benzer birçok faktöre bağlı olarak 1-2 saat kadardır. Genel anestezi uyguladığımız durumlarda ameliyat günü hastanede kalmak gerekebilir.

Göz Spekulumu ne işe yarar?

Ameliyat edilecek gözü açık tutmak üzere göz kapağı spekulumu kullanılır. Diğer göz ise kapatılarak korunur. Hastalar operasyon esnasında genellikle ameliyat edilmeyen gözü kapatarak dinlenirler.

Göz ameliyatı nelerdir?

  • Katarakt Cerrahisi (fako Yöntemi)
  • Femtosaniye Yardımlı Katarakt Cerrahisi.
  • Trifokal (uzak/orta /yakın odaklı göz içi mercek uygulaması
  • Astigmatlı Göz İçi Mercek Uygulaması
  • Glokom Cerrahisi.
  • Kornea Nakli (tam Kat Ve Derin Lameller Keratoplasti)
Daha fazla öğe...

Vitrektomi hangi durumlarda yapılır?

Vitrektomi, gözün arka boşluğundaki kanamaların temizlenmesi, retina yırtık ve ayrılmalarının tedavisi, retina üzerinde gelişen zarların temizlenmesi, sarı nokta hastalıklarının ve gözün içindeki yabancı cisimlerin çıkarılması gibi çok sayıda hastalığın tedavisinde uygulanabilmektedir.

Göz ameliyatı hangi hastalıklarda yapılır?

Göz hastalıkları, gözün merceğinde yaşanılan herhangi bir sorun ile meydana gelmektedir. Her yaş grubunun yaşayabileceği ve cinsiyet fark etmeyen hastalıklardır. Miyop, astigmat, hipermetrop gibi göz hastalıkları lazerle göz ameliyatı sayesinde tedavi edilebilmektedir.